19.06.2018 Beograd

Mihajlović i Kif o predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu

Mihajlović i Kif o predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom o regionalnoj saradnji i predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu.


Mihajlovićeva je rekla da Srbija ima važnu ulogu u promovisanju političke stabilnosti u regionu i napretku Agende povezivanja, kroz realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja, kao i u okviru Transportne zajednice, čije sedište će biti u Beogradu, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Srpska ministara i britanski ambasador razgovarali su i o glavnim temama samita, koji će biti održan u julu u Londonu kao deo Berlinskog procesa, a koje uključuju ekonomsku stabilnost, bezbednost i politiku i nasleđe.

"Povezivanje će ostati jedno od važnih pitanja na agendi, zajedno sa digitalizacijom koja je važna zbog podsticanja preduzetništva", rekao je Kif, piše u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi Zorane Mihajlović, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, o otvaranju regionalne kancelarije "zapadnobalkanske šestorke" za pitanje ravnopravnosti polova.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side