Mihajlović i Jovanović (NALED) o reformama građevinskog sektora i unapređenju rodne ravnopravnosti
12.08.2020 Beograd

Mihajlović i Jovanović (NALED) o reformama građevinskog sektora i unapređenju rodne ravnopravnosti

Mihajlović i Jovanović (NALED) o reformama građevinskog sektora i unapređenju rodne ravnopravnosti Foto: Beta, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture / Zoran Petrović
Nastava reformi u građevinskom sektoru, i dalje unapređenje rodne ravnopravnosti i položaja žena, bile su teme današnjeg sastanka ministarke građevinarstva Srbije, Zorane Mihajlović, i izvršne direktorke Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Violete Jovanović.

Mihajlović je istakla da je saradnja sa NALED-om u oblasti građevinarstva donela unapređenje mesta Srbije na listi Svetske banke "Duing biznis" - o uslovima poslovanja, saopštio je njen kabinet.

"Kao što smo sproveli reformu uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola, ne postoji nijedan razlog da i u drugim oblastima to ne učinimo, posebno kada je reč o e-prostoru i daljem uređenju oblasti imovine, uz katastar nepokretnosti, pitanje konverzije zemljišta i ozakonjenje", rekla je ona.

Jovanović je istakla da je važno krenuti u pripreme za listu "Duing biznis" za narednu godinu, te da "postoji ozbiljan plan aktivnosti".

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i daljoj saradnji Koordinacionog tela sa Etno-mrežom.

Zaključeno je da je od izuzetnog značaja da se, pored novog zakona o rodnoj ravnopravnosti, donesu i zakoni o zanatstu i o socijalnom preduzetništvu, i da se reguliše oblast javnih radova za žene koje prave tradicionalne rukotvorine.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side