17.07.2018 Beograd

Mihajlović i Čabo: Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukure

Mihajlović i Čabo: Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukure Foto: Beta / Kabinet potpredsednice Vlade / MO
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Keti Čabom, koja je istakla da je ta zemlja zainteresovana za saradnju sa Srbijom u oblasti infrastrutkure.Kako ej saopšteno, Mihajlović je navela da Srbija završava Koridor 10 i da kreće u realizaciju novih infrastrukturnih projekata, istakavši kao najviše prioritete izgradnju auto-puteva Niš-Merdare-Priština i Sarajevo-Beograd, kao i rekonstrukciju brze pruge Beograd-Budimpešta i rehabilitaciju pruge Niš-Dimitrovgrad.

Čabo istakla je da je Kanada zainteresovana za saradnju u oblasti infrastrukture.

"Projekti koje realizujete su za svaku pohvalu, kao i rezultati koje ste postigli na Duing biznis (Doing busineš) listi Svetske banke o uslovima poslovanja. To je dobar signal za investitore. Zainteresovani smo za saradnju, imajući u vidu projekte koje ćete realizovati u narednom periodu", rekla je Čabo.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju vazdušnog saobraćaja. Dve zemlje potpisale su Sporazum o vazdušnom saobraćaju u maju ove godine i u planu je uspostavljanje direktne avio linije.

Sagovornice su se složile i da je rodna ravnopravnost pitanje od najvišeg značaja.

"U Kanadi je rodna ravnopravnost prioritet. Srbija je uradila puno na tom polju, želim da za vreme svog mandata ovde budem snažan zagovornik i podrška u tom procesu. Rodna ravnopravnost nije samo pitanje ljudskih prava, već i pitanje ekonomije, jer su žene ogroman privredni potencijal", rekla je Čabo.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side