Mihajlović: Ne reagujem na optužbe da sam američki špijun, zna se ko me je postavio u Vladi
04.10.2019 | 13:28h ► 14:13h Beograd

Mihajlović: Ne reagujem na optužbe da sam američki špijun, zna se ko me je postavio u Vladi

Mihajlović: Ne reagujem na optužbe da sam američki špijun, zna se ko me je postavio u Vladi Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je danas da ne reaguje na dnevnopolitičke hajke, naručene medijske objave da je "američki čovek" i da su za nju najvažniji rezultati i šta je ko uradio, saopštilo je to Ministarstvo.

"Po logici kritičara, ja bi trebalo da sam i ruski i kineski i američki i azerbejdžanski i ne znam čiji sve špijun, pošto su sve to zemlje sa kojima sarađujemo na velikim infrastrukturnim projektima. Ja sam ministarka u Vladi Srbije, radim za građane Srbije i zna se ko me je tu postavio. Ne znam šta znači biti nečiji čovek, samo u Srbiji je takva percepcija i krivi ste šta god da ;uradite", rekla je Mihajlović na u jutarnjem porgramu televizije Hepi.

Ona je navela da su se radnici navikli da im ona dolazi u nenajavljene posete gradilištima, kao i da to za njih više "nije iznenađenje, kao što je bilo 2014. u Grdelici".

"Lepo je kada vidite puno gradilište i da radnici rade svoj posao, bez obzira na vremenske uslove, a da se srpske zastave vijore s mašina. Uvek ih prvo pitam da li redovno primaju plate, jer država svoje obaveze izmiruje u dan i ne duguje ništa", rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je Srbija danas najbrže rastuća ekonomija u regionu.

"Sačekala nas je razorena ekonomija. Stisli smo petlju, doneli određene vrlo nepopularne, ali nužne odluke da bismo postepeno mogli da podižemo budžet. I danas mirno možemo da kažemo da krećemo u novi investicioni ciklus vredan više od 20 milijardi evra. Za razliku od naših prethodnika sa kojima je MMF raskinuo ugovor i u čije vreme smo, na primer, bili poslednji po izdavanju građevinskih dozvola, mi smo danas 11. u svetu i primer mnogim državama", dodala je Mihajlović.

 

Mihajlović: CarGo krši zakon, svako od nadležnih da radi svoj posao

CarGo nelegalno prevozi putnike i ostvaruje profit uprkos tome što je registrovan kao neprofitno udruženje građana, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za TV Hepi rekla da je Ministarstvo saobraćaja podnelo dve krivične prijave protiv udruženja CarGo i da očekuje da i ostale institucije sprovedu mere iz svojih nadležnosti.

"Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave treba da proveri rad udruženja, Ministarstvo trgovine aplikaciju i reklamiranje kompanije, sudovi svoj deo posla, inspekcije rad na terenu. Nisam zagovornik ni taksista ni CarGoa već poštovanja zakona. Finansijerima i onima koji podržavaju Cargo poručujem da zamole kompaniju da se registruje i radi u skladu sa zakonom", rekla je ministarka.

Komentarišući proteste taksista, Mihajlovićeva je rekla da blokade ne donose nikome ništa dobro i izazivaju gnev građana i da očekuje od nadležnih institucija i njihovih inspekcija da urade svoj deo posla i spreče nelegalan prevoz putnika. 

"Ministarstvo saobraćaja pripremilo je Zakon o prevoz putnika u drumskom saobraćaju koji je usvojila Vlada, potpisala ga Ana Brnabić, izglasali poslanici i na kraju potpisao i predsednik Republike. I sada imate jednu kompaniju koja kaže da neće da poštuje zakon, već obavlja delatnost za koju nije registrovana, nema licence niti licencirane vozače i naplaćuje uslugu koja je mnogo niža od cene koju je propisao grad. To nije tržišna utakmica, već nelojalna konkurencija", kazala je ona.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side