Mićunović: Očekivao sam oštriju reakciju DS-a i SzS-a na Obradovićev tvit
25.01.2020 Beograd

Mićunović: Očekivao sam oštriju reakciju DS-a i SzS-a na Obradovićev tvit

Mićunović: Očekivao sam oštriju reakciju DS-a i SzS-a na Obradovićev tvit Foto: Novi magazin / Ivan Šepić
Nekadašnji predsednik Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da ga ne interesuje lider Dveri Boško Obradović, ali da jeste očekivao oštriju reakciju Saveza za Srbiju i Demokratske stranke nakon Obradovićevog tvita, piše list Danas.

Na pitanje da li je očekivao oštriju reakciju rukovodstva DS-a i SzS-a nakon što ga je Obradović "izvređao na društvenim mrežama", Mićunović je rekao "naravno da jesam", ali da je očekivao i oštriju reakciju SzS-a koji čine bivši funkcioneri DS-a.

"Mene ne interesuje politički huligan i antievropljanin Boško Obradović, koji pokušava da u naš politički život uvede tabloidno prostaštvo. Uvek je bilo onih koji hoće da postanu nešto vređajući one koji su neko", rekao je Mićunović u intervjuu za Danas.

Prema njegovim rečima, da je bojkot besmislen govorio je "i pre godinu dana i kasnije više puta".

"Govorio sam i na Glavnom odboru stranke i protiv ulaska u Savez za Srbiju sa Dverima, nije bilo nikakve reakcije. Sada ođednom na izjavu u Blicu stiže iz Dveri ova 'tabloidna žuč", rekao je Mićunović.

Dodao je da je protiv bojkota jer se u poslednjih 30 godina pokazao "neuspešnim i pogrešnim", ali i zbog toga što su skoro sve članice UN-a izabrale reprezentativnu demokratiju kao ustavni poredak.

"Slobodnim i kontrolisanim izborima vlast se osvaja ili gubi. Postoje međunarodna i unutršnja kontrola. Ne možete na takmičenjima da pobedite ako ne učestvujete", rekao je Mićunović.

Dodao je da se vlast, "doduše, može osvojiti i revolucijom", ali da do sada tu varijantu "niko nije zastupao".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side