Mešihat IZ osudio genocidne grafite u Novom Sadu
02.10.2019 Novi Pazar

Mešihat IZ osudio genocidne grafite u Novom Sadu

Mešihat IZ osudio genocidne grafite u Novom Sadu Foto: Beta/Mesihat Islamske zajednice
Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji saopštio je danas da od Ministarstva unutrašnjih poslova očekuju da što pre privede pravdi odgovorne za ispisivanje genocidne poruke "Od Kosova do Irana biće mrtvih muslimana - Ratko Mladić", koja je osvanula na dečijem vrtiću "Različak" u Novom Sadu.

U saopštenju se najoštrije osuđuje ispisivanje tog grafita i navodi da pripadnicima islama u Novom Sadu i drugim mestima gde postoji potencijalna opasnost treba da bude pružena puna lična i imovinska sigurnost.

"Gorak ukus antimuslimanskih nalepnica u Subotici od marta ove godine još nije iščezao, a u glavnom gradu Vojvodine koja se hvali multietničnošću i dobrim međukonfesionalnim odnosima, novi šamar pripadnicima islama u vidu grafita koji poziva na istrebljenje muslimana i veliča glavnog izvršitelja genocidnog projekta '90-ih godina prošloga veka", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da muslimani u Srbiji, a posebno u Vojvodini koji žive u teškim uslovima, slove za miroljubiv narod i integralni su deo društvene zajednice, te se od nje očekuje podjednak tretman u zaštiti prava i efikasnom sprovođenju zakona, protiv onih koji su pretnja suživotu i miru.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side