18.07.2019 Novi Pazar

Mediji: Užičko tužilaštvo krije informacije o ubistvu Skarepa

Mediji: Užičko tužilaštvo krije informacije o ubistvu Skarepa Foto: Pixabay
Više javno tužilaštvo u Užicu odbilo je da radiju Sto plus dostavi informacije o istrazi ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina, za koje je osumnjičen policajac Raica Beloica, tražene na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Taj radio je tužilaštvu 25. juna uputio zahtev kojim je tražio odgovor da li je završena istraga o tom zločinu, da li je protiv osumnjičenog policajca podignuta optužnica i za koje krivično delo, kao i da li je optužnicu potvrdio Viši sud u Užicu.

Takođe, u slučaju da optužnica još nije podignuta, radio je tražio odgovor zbog čega to nije urađeno.

"Kako u zakonom predviđenom roku nismo dobili odgovor na naš zahtev, radio Sto plus će uputiti žalbu povereniku za informacije od javnog značaja, a o nepostupanju Višeg tužilaštva u Užicu obavestićemo i Državno veće tužilaca", saopšteno je.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Poslednje informacije koje je radio Sto plus dobio od Višeg tužilaštva u Užicu su iz aprila prošle godine kada je saopšteno da je "policajac pušten da se brani sa slobode i da protiv njega još uvek nije podignuta optužnica, jer istraga nije okončana".

Radio se istim povodom obratio i Višem sudu u Užicu iz kojeg je odgovoreno da se pred tim pravosudnim organom "ne vodi krivični postupak protiv okrivljenog Raice Beloice iz Tutina".

Policajac je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side