13.03.2018 Novi Pazar

Medicinskoj školi u Novom Pazaru naziv po nastradalim u padu helikoptera

Medicinskoj školi u Novom Pazaru naziv po nastradalim u padu helikoptera Foto: prtscr ytb
Gradsko veće Novog Pazara pokrenulo je danas inicijativu da Medicinska škola u tom gradu ponese naziv po lekaru Dževadu Ljajiću i anestetičaru Miroslavu Veselinoviću koji su poginuli u padu helikoptera Vojske Srbije pre tri godine.

Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je nakon sednice Veća, koja je počela odavanjem počasti Ljajiću i Veselinoviću, da su njih dvojica heroji Novog Pazara koji su žrtvovali živote kako bi spasili bolesnu bebu.

"Ovo je najmanje što grad može da uradi jer imamo obavezu da sačuvamo sećanje na te plemenite ljude", dodao je Biševac.

Odluku Gradskog veća trebalo bi da prihvati i Ministarstvo prosvete, a u lokalnoj samoupravi Novog Pazara veruju da će promena naziva Medicinske škole biti završena do početka nove školske godine.

Na današnji dan pre tri godine u blizini Beograda srušio se transportni helikopter Mi-17 Vojske Srbije, u kojem je poginulo sedam ljudi.

Pored Ljajića i Veselinovića, u padu letelice su poginuli i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović i beba iz porodice Ademović.

Helikopter se srušio 13. marta, nešto pre ponoći, u širem rejonu aerodroma "Nikola Tesla" u Surčinu, na povratku iz Raške, odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side