Medicinski tim iz Italije završio misiju u Srbiji
18.08.2020 Beograd

Medicinski tim iz Italije završio misiju u Srbiji

Medicinski tim iz Italije završio misiju u Srbiji Foto: pixabay.com
Šestočlani medicinski tim iz Italije za pomoć u borbi protiv koronavirusa završio je svoju misiju u Srbiji i vratio se specijalnim letom u Italiju, saopštila je danas ambasada te zemlje u Beogradu.

Dva anesteziologa, lekar hitne pomoći, specijalista za infektivne bolesti, hirurg i medicinska sestra došli su početkom meseca u Srbiju na inicijativu italijanskog Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje, u koordinaciji sa Odeljenjem civilne zaštite, a na osnovu dogovora italijanske i srpske Vlade.

Tokom misije, italijanske zdravstvene radnike primio je ministar zdravlja Srbije, Zlatibor Lončar, a posetili su Klinički centar Srbije, Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Zemunsku bolnicu, Kliničke centre Bežanijska Kosa, Niš, Novi Sad i Kragujevac.

Ovi susreti omogućili su razmenu informacija i iskustava u lečenju obolelih od Kovida-19 sa lokalnim lekarima i zdravstvenim radnicima, u cilju postizanja što efikasnijeg bolničkog lečenja pacijenata, navodi se u saopštenju.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side