Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG
09.07.2019 Beograd

Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG

Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG Foto: prtscr ytb
Tužilaštvo bi moralo da reaguje protiv Vuka Jeremića, Borisa Tadića i Dragana Đilasa i svih drugih koji su "aktivno radili" na razbijanju Srbije i Crne Gore i na "uništavanju" nacionalnih verskih i kulturnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović pozivajući se na objavljene razgovore Vuka Jeremića i nekadašnjeg ministra spoljnih poslova SCG Milana Roćena iz 2005. godine.

Martinović je tokom rasprave o izboru zamenika tužioca i sudija rekao, da tužilaštvo mora da pokrene radnje protiv Jeremića i zato što je 2008. godine tvrdio da je NATO agresija na SRJ bila opravdana jer je Slobodan Milošević sprovodio teror i ubijao.

"To su krivična dela protiv državnog uređenja i tužilaštvo na ovo ne sme da ćuti", rekao je Martinović i ocenio da je kampanja protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o tome da je falsifikovao fakultetsku diplomu pokrenuta kako bi se skrenula pažnja javnosti sa objavljenih razgovora sa Roćenom i zato što je Stefanović saopštio da je MUP počeo prikupljanje dokaza o nezakonitom bogaćenju Dragan Đilasa.

Martinović je kazao da građani mogu da pročitaju ili čuju šta je Jeremić govorio 2005. godine i potom na sednici čitao transkript razgovora Jeremića i Roćena, ali i Roćena i biznismena Branislava Grujića uoči tadašnje posete Borisa Tadića Moskvi. Martinović je čitajući te razgovore izgovarao i izrečene psovke.

On je podsetio da je Jeremić u to vreme bio savetnik predsednik Srbije Borisa Tadića, i naveo da je Roćen "održavao vezu" između ruskog biznismena Olega Deripaske i Mila Đukanović.

Sa njima je povezao Đilasa navodeći da je on u to vreme bio direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije.

"Možemo da zaključimo iz razgovora da su Boris Tadić i Vuk Jeremić najodgovorniji za rastakanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Đilas je bio direktor kancelarije i bio je upućen u sve razgovore i verovatno je da je razgovore obelodanio Đilas i da je ovo borba unutar Saveza za Srbiju", rekao je Martitnović.

On je kazao da su Jeremić i Tadić najodgovorniji što je srpski narod u Crnoj Gori "ostavljen na cedilu, što mu je matica okrenula leđa i što Tadić u nameri da stvori građansku državu nije hteo da pomogne Srbima u Crnoj Gori da se konstituišu makar kao nacionalna manjina".

Martinović je tražio da tužilaštvo reaguje i zbog podataka koje je objavio Biro za društvena istraživanja (BIRODI) da su glasači SNS stariji građani i slabo obrazovani i ocenio da je to "opasna pojava" i da "ima elemenata krivičnog dela".

Kako je rekao, podaci BIRODI-ja "služe da se predsednik SNS Aleksandar Vučić predstavi kao vođa neke nepismene i slabo obrazovane Srbije, a opozicija kao predstavnici neke nove perspektivne elitne Srbije".

Martinović je pitao i kako je BIRODI došao do podataka da su glasači SNS uglavnom najstariji građani Srbije i da su slabo obrazovani "s obzirom da je u Srbiji pravo glasa tajno".

Istraživanje BIRODI-ja objavljeno je u listu "Danas", sprovedeno je u aprilu i nakon majskih praznika, a pokazuje da su među glasačima SNS najbrojniji stariji, siromašniji građani nižeg ili srednjeg obrazovanja i "najverniji gledaoci televizija Pink i Hepi".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
 • Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu Intervju Profesor Džinzu Čen, MIT: Ne postoji država koja će sama rešiti ovu krizu

  Ako uzmemo u obzir razliku u simptomima širom populacije, od asimptomatskih do fatalnih, bolest koju prouzrokuje SARS-CoV-2 je verovatno rezultat vrlo složene interakcije između virusa i ljudskog imunog sistema. Varijacije koje se pojavljuju u virusu, kao i razlike među ljudima, doprinose simptomima bolesti i krajnjem ishodu, pa je vrlo mala verovatnoća da će jedan lek biti efikasan za sve pacijente, kaže za Novi magazin dr Džinzu Čen.

 • U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . . U novom broju nedeljnika Novi magazin pročitajte . . .

  Tema broja: Finansije u doba korone - Bankarski sefovi puni - Šta znači doštampavanje bilion evra, neograničena pomoć privredi u Nemačkoj, pet milijardi evra ovdašnjim preduzećima? Kako će preduzeća stizati do zajmova, koji će sektori prvi stradati, a koji prvi izaći na zelenu granu? Kako će se sve te milijarde evra u Srbiji i svetu pravično raspodeliti i ko će biti sudija? Bankari, privrednici sami ili slabost zdravstvenih sistema? - Priredila: Jelena Aleksić

 • Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja Bilčik: Garantovati slobodu medija i izražavanja i tokom vanrednog stanja

  Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je da je od suštinske važnosti da se garantuju sloboda medija i sloboda izražavaja čak i tokom vanrednog stanja.

 • Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji Tiodorović: Sada smo u udarnom talasu, nije vreme za diskusije o demokratiji

  Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da se nalazimo u "udarnom talasu i to će sigurno da traje negde do Vaskrsa, a to je optimistički i uslovljeno održavanjem socijalne distance".

 • U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom U KC Vojvodine 126 pacijenata zaraženih koronavirusom

  U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 126 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je osmoro u izuzetno teškom stanju i nalaze se na respiratorima.

 • Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena Pao deo fasade u centru Beograda, povređena žena

  U centru Beograda je pao deo fasade i tom prilikom je povređena četrdesettrogodišnja žena, javlja RTS.

 • Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića Popović: Senat zabrinut zbog kažnjavanja sveštenika i docenta Milićevića

  Članovi Senata Univerziteta u Beogradu (UB) jednoglasno su se složili da izdaju saopštenje, u kome će, kako je rekla rektorka Ivanka Popović, "odmereno" i "biranim rečima" izraziti zabrinutost zbog situacije u kojoj se našao docent Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta (PBF) Vukašin Milićević.

 • Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda Indeks: Vučić koristi pandemiju za suspenziju institucija, ukidanje sloboda

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pandemiju koronavirusa prvenstveno iskoristio za uvođenje vanrednog stanja, suspenziju rada parlamenta i preuzimanje još veće moći, uz psihološko-policijski teror nad građanima kroz kombinaciju svakodnevnih javnih istupa i drakonskih mera i ad hok ukidanja građanskih sloboda, piše hrvatski portal Indeks (Index.hr).

 • Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu

  Aktivista Inicijative na davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da, uprkos opštoj opasnosti od koronavirusa, režim sprovodi političku kampanju kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacija "Aleksandar Vučić izašao kao spacilac".

 • Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa Novi način obaveštavanja KC Niš o stanju obolelih od koronavirusa

  Klinički centar u Nišu uveo je novi "protokol" o obaveštavanju porodica o zdravstvenom stanju njihovih članova hospitalizovanih zbog koronavirusa, tako da svakoga dana u 13 sati zdravstveno osoblje KC Niš najbližim članovima porodice, ispred "čistih" ulaza u klinike koje zbrinjavaju pacijente sa virusom Covid-19, daje sve potrebne infomacije, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side