Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG
09.07.2019 Beograd

Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG

Martinović: Tužilaštvo da reaguje protiv Jeremića, Tadića i Đilasa zbog razbijanja SCG Foto: prtscr ytb
Tužilaštvo bi moralo da reaguje protiv Vuka Jeremića, Borisa Tadića i Dragana Đilasa i svih drugih koji su "aktivno radili" na razbijanju Srbije i Crne Gore i na "uništavanju" nacionalnih verskih i kulturnih prava srpskog naroda u Crnoj Gori, izjavio je danas u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović pozivajući se na objavljene razgovore Vuka Jeremića i nekadašnjeg ministra spoljnih poslova SCG Milana Roćena iz 2005. godine.

Martinović je tokom rasprave o izboru zamenika tužioca i sudija rekao, da tužilaštvo mora da pokrene radnje protiv Jeremića i zato što je 2008. godine tvrdio da je NATO agresija na SRJ bila opravdana jer je Slobodan Milošević sprovodio teror i ubijao.

"To su krivična dela protiv državnog uređenja i tužilaštvo na ovo ne sme da ćuti", rekao je Martinović i ocenio da je kampanja protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o tome da je falsifikovao fakultetsku diplomu pokrenuta kako bi se skrenula pažnja javnosti sa objavljenih razgovora sa Roćenom i zato što je Stefanović saopštio da je MUP počeo prikupljanje dokaza o nezakonitom bogaćenju Dragan Đilasa.

Martinović je kazao da građani mogu da pročitaju ili čuju šta je Jeremić govorio 2005. godine i potom na sednici čitao transkript razgovora Jeremića i Roćena, ali i Roćena i biznismena Branislava Grujića uoči tadašnje posete Borisa Tadića Moskvi. Martinović je čitajući te razgovore izgovarao i izrečene psovke.

On je podsetio da je Jeremić u to vreme bio savetnik predsednik Srbije Borisa Tadića, i naveo da je Roćen "održavao vezu" između ruskog biznismena Olega Deripaske i Mila Đukanović.

Sa njima je povezao Đilasa navodeći da je on u to vreme bio direktor Narodne kancelarije predsednika Srbije.

"Možemo da zaključimo iz razgovora da su Boris Tadić i Vuk Jeremić najodgovorniji za rastakanje Državne zajednice Srbije i Crne Gore. Đilas je bio direktor kancelarije i bio je upućen u sve razgovore i verovatno je da je razgovore obelodanio Đilas i da je ovo borba unutar Saveza za Srbiju", rekao je Martitnović.

On je kazao da su Jeremić i Tadić najodgovorniji što je srpski narod u Crnoj Gori "ostavljen na cedilu, što mu je matica okrenula leđa i što Tadić u nameri da stvori građansku državu nije hteo da pomogne Srbima u Crnoj Gori da se konstituišu makar kao nacionalna manjina".

Martinović je tražio da tužilaštvo reaguje i zbog podataka koje je objavio Biro za društvena istraživanja (BIRODI) da su glasači SNS stariji građani i slabo obrazovani i ocenio da je to "opasna pojava" i da "ima elemenata krivičnog dela".

Kako je rekao, podaci BIRODI-ja "služe da se predsednik SNS Aleksandar Vučić predstavi kao vođa neke nepismene i slabo obrazovane Srbije, a opozicija kao predstavnici neke nove perspektivne elitne Srbije".

Martinović je pitao i kako je BIRODI došao do podataka da su glasači SNS uglavnom najstariji građani Srbije i da su slabo obrazovani "s obzirom da je u Srbiji pravo glasa tajno".

Istraživanje BIRODI-ja objavljeno je u listu "Danas", sprovedeno je u aprilu i nakon majskih praznika, a pokazuje da su među glasačima SNS najbrojniji stariji, siromašniji građani nižeg ili srednjeg obrazovanja i "najverniji gledaoci televizija Pink i Hepi".

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side