Martinović: Opozicija neće u parlament jer su im gazde najveći lopovi
15.05.2019 Beograd

Martinović: Opozicija neće u parlament jer su im gazde najveći lopovi

Martinović: Opozicija neće u parlament jer su im gazde najveći lopovi Foto: prtscr ytb
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kritikovao je danas opozicione stranke zbog toga što ne prisustvuju parlamentarnoj raspravi o takozvanom "Tijaninom zakonu", ali i o zakonima kojima je cilj da spreče korupciju i omoguće oduzimanje imovine stečene iz krivičnih dela.

"Veliki zagovornici borbe protiv kriminala nisu u skupštini kada se donosi novi zakon o sprečavanju korupcije ili o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima. A to su važni zakoni koji su uvod u ispitivanje porekla imovine... Nema gospode iz DS i Dveri, poslanika iz partije Borisa Tadića. Pa kako da dođu kada su im gazde najveći lopovi i tajkuni", rekao je Martinovića na konferenciji za novinare u parlamentu.

On je naveo da je opozicija dugo napadala vladajuću koaliciju zbog nedonošenja zakona o ispitivanju porekla imovine, a kada su u proceduru došla dva zakona koji su baza tog zakona, njih nema u skupštini.

"Kako da raspravljaju i glasaju protiv svojih političkih gazda... Njih nema i neće ih ni biti jer ne smeju da glasaju protiv tajkuna i lopova koji ih vode", rekao je on i optužio za kriminal lidere opozicije Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Martinović je rekao da je samo izgovor tvrdnja da opoziciji smetaju poslovnik, ili predsednica parlamenta Maja Gojković, a da je pravi razlog bojkota to što ne smeju da se zamere svojim gazdama.

On je ocenio da je je licemerno i to što je opozicija dugo zamerala vladajućoj koaliciji što nije usvojila takozvani "Tijanin zakon", a da sada, kada je Vlada prihvatila inicijativu Fondacije "Tijana Jurić", njeni predstavnici nisu u parlamentu.

"Više od godinu dana brutalno su nas napadali da nemamo ljudskosti i sluha da usvojimo inicijativu Igora Jurića, oca tragično nastradale devojčice. Nema ko nas nije napadao. I političke stranke, nevladine organizacije i oni koji tvrde da su za zaštitu ljudskih prava, dece i porodice... I sada, kada je zakon u proceduri, mi poslanici vladajuće koalicije moramo da pitamo te velike poštovaoce ljudskih prava i slobode, porodice i porodičnih vrednosti, gde su u skupštini da ukrstimo argumente", rekao je on.

Prema njegovim rečima, većina građana smatra da je smrtna kazna pravedan odgovor za ubistvo i silovanje dece i nemoćnih, ali takvu kaznu nije moguće uvesti, tako da je sledeća najteža doživotni zatvor.

Komentarišući najavu poslanika Demokratske stranke Radoslava Milojičića da će doći na glasanje kada se bude izjašnjavalo o "Tijaninom zakonu", ali da neće učestvovati u raspravi, Martinović je rekao da razume njegov strah od Dragana Đilasa.

"Kada za šefa imate najvećeg tajkuna u Srbiji, koji ne preza da upotrebi i najveću fizičku silu, mogu da razumem da nema hrabrosti da dođe na raspravu. Strah od Dragana Đilasa je ljudska reakcija i ja to razumem. A što se tiče nedolaska Saveza za Srbiju, to su licemerni ljudi. Oni uvek znaju protiv čega su. Uvek su protiv Vučića, SNS i Vlade, a nažalost, često i protiv države. Jer ko ne glasa za Tijanin zakon atakuje na državu i pravni poredak. Ovo nije politički nego zakon kojim se štite deca, trudnice i nemoćni", rekao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.05.2019, 23:35h Natalija

    Sto ce opozicija u sali kada im se iskljucuje mikrofon cim zinu???Pri tome i kada uspeju da otvore usta,placaju visoke kazne,jer nije po volji poziciji ono sto uspeju u jednom dahu da izgovore.Ovo zvanje u salu lici kao kad roditelji isprebijaju dete,ono pobegne iz kuce,a onda ga zovu nazad ,secernom tablom",pa ako jos nece da dodje bice krivi svima ce pricati kako njigovo dete nista ne valja i nezahvalno j,a oni mu,zamislite,jos ulepsavaju zivot,poklanjajuci "secernu tablu"!Ah,kakvo nezahvalno deriste,jadni roditelji s takvim bezobraznikom!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side