05.12.2017 | 10:50h ► 14:53h Beograd

Marinika Tepić podnela prijavu zbog pretnji i poziva na ubistvo

Marinika Tepić podnela prijavu zbog pretnji i poziva na ubistvo Foto: pixabay
Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić saopštila je danas da je podnela prijavu policiji zbog, kako je navela, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

U saopštenju Nove stranke, navodi se da je Marinika Tepić dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa Mišom Vacićem".

Dodaje se da su se pretnje nastavile nakon priloga emitovanog na televiziji N1 "Ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji", posle kojeg je Tepić izjavila da će Nova stranka pokrenuti inicijativu o zabrani delovanja "Nacionalnog srpskog fronta".

"Od tada, Tepić je izložena brutalnom vređanju, etiketiranju kroz najgrublji govor mržnje, da bi sve kulminiralo pozivima na njeno ubistvo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomo Lovreković, koji u tekstu objavljenom na izvesnom portalu navodi: "N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

Tepićeva je navela da te pretnje smatra otvorenim pozivom na linč, zbog čega je uplašena i zabrinuta za svoju i bezbednost svoje porodice i dodala da će ukoliko nadležni organi ne reaguju njih smatrati za odgovorne ako se nešto bude desilo.

 

Tripić (DS) osudila pretnje Mariniki Tepić i pozvala antifašiste na solidarnost

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tamara Tripić osudila je danas pretnje ultradesničarskih organizacija koje su upućene poslanici Nove stranke Mariniki Tepić i tim povodom pozvala "antifašističke pojedinace" i organizacije na solidarnost.

"Ove pretnje predstavljaju pravu sliku stanja u Srbiji, jer su antifašisti mete iživljavanja dok je samo pitanje vremena kada će se sa reči krenuti na dela. Zato javno poručujemo svim neonacistima, fašistima i ultradesničarskim nasilnicima da im ovakvo ponašanje neće proći", rekla je Tamara Tripić, a saopštio DS.

Tripićeva je istakla i da nema i ne sme biti kalkulacija i politikanstva oko antifašizma i pretnji zbog njihovog stava, kao ni tolerancije za govor mržnje.

Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić saopštila je ranije danas da je podnela prijavu policiji zbog, organizovanih pretnji i poziva na ubistvo koje dobija od pojedinih desničarskih grupa.

Nova stranka je saopštila da je Marinika Tepić dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža nakon što je u skupštini početkom novembra postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija, i to s Mišom Vacićem", vođom jedne od ekstremnih desničarskih grupa.

Dodaje se da je jednu od najbrutalnijih pretnji potpisao Tomo Lovreković, koji je objavio tekst u kome se navodi da :"N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi".

 

Poverenica osudila pretnje upućene novinarki Mariji Antić

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je danas pretnje, seksističke komentare i mizogine poruke upućene putem društvenih mreža novinarki televizije N1 Mariji Antić.

"Žene u novinarskoj profesiji su u javnom diskursu izloženije seksističkim porukama, omalovažavanjima i uvredama", navela je poverenica.

Ona je još jednom ukazala da se svim novinarima i novinarkama mora omogućiti da bezbedno obavljaju posao.

Mariji Antić brojne uvrede i pretnje upućene su posle intervjua sa francuskim aktivistom Arnoom Gujonom.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side