07.07.2017 Beograd

Marić: Velikom broju Srba uskraćeno pravo da biraju svoje predstavnike

Marić: Velikom broju Srba uskraćeno pravo da biraju svoje predstavnike Foto: PrtScn
Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić preneo je šefu Misije OEBS-a na Kosovu Janu Bratuu da je na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu velikom broju Srba uskraćeno garantovano pravo da biraju svoje političke predstavnike.

Kako je saopšteno iz Kancelarije, Marić je u razgovoru s Bratuom izrazio nezadovoljstvo zbog toga što Priština nije prihvatila oko 1.200 uslovnih glasova građana srpske nacionalnosti, čime je onemogućeno da volja birača bude do kraja izražena u konačnim rezultatima izbora.

Marić je izrazio očekivanje da će OEBS nastaviti da, posle konstituisanja parlamenta i formiranja vlade privremenih institucija samouprave u Prištini, pruža podršku stvaranju demokratskog multietničkog društva na Kosovu. Marić je rekao da je Beograd dosledno opredeljen za nastavak dijaloga s Prištinom i da podržava nastojanja Srpske liste da se u okviru privremenih institucija samouprave izbori za bolji položaj srpskog naroda u pokrajini.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.07.2017, 16:14h MORE, idite DOĐAVOLA...

    "Pomoćnik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić preneo je šefu Misije OEBS-a na Kosovu Janu Bratuu da je na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu velikom broju Srba uskraćeno garantovano pravo da biraju svoje političke predstavnike." ... - More, idite već jednom DOĐAVOLA s Kosovom i maštarijama SPC da Kosovo pripada SAMO Srbiji i Srbima! Valjda još neko osim Srba živi tamo(a nije samo "prisutan na Kosovu", kako se u svojim poslanicama izražava Nj.Sv. Patrijarh Srpski)!!!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw