Mali: Đilas ništa ne razume o ekonomiji
20.11.2019 Beograd

Mali: Đilas ništa ne razume o ekonomiji

Mali: Đilas ništa ne razume o ekonomiji Foto: Novi magazin / Zoran Raš
U skupštinskoj raspravi o budžetu , Ministar finansija Siniša Mali odgovorio je na pismo koje je, kako je rekao dobio od lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa u kojem kritikuje politiku Vlade Srbije.

Mali je ponovio da su "Đilasove firme dok je bio u vlasti, zaradile 619 miliona evra, a samo dobit bila je 105 miliona evra. Ostavio je u Beogradu dugove od 1,2 milijarde evra, a zadužio je i sopstvenu stranku."

Uz ocenu da Đilas ništa ne razume kad je ekonomija u pitanju kad kaže da Mali falsifikuje javne podatke, i da se država dodatno zadužuje, ministar je rekao da je reč o obveznicama koje se reemituju kako bi se vratili stari dugovi.

"Vaša kamata na dugove bila je 7,25 odsto, a naša je 1,6 kamata, pa smo samo tako uštedeli 4,4 milijarde dinara", rekao je mali.

On je dodao da je javni dug 2008 godine porastao sa 8,7 milijardi na 17,7 milijardi dinara, a na kraju 2018. godine javni dug je 23 milijarde.

To ipak, kako je objasnio nije povećanje zaduženosti jer je smanjeno učešće javnog duga u BDP-u smanjeno na 51,3 odsto.

Kada je reč o novim planiranim zajmovima od 8,6 milijardi evra koje je Đilas pomenuo u pismu, Mali je rekao da država ne mora da se zaduži za taj iznos, već će to zavisiti od ponuđenih projekata.

Sve vreme se direktno obraćajući Đilasu, Mali mu je poručio da je javni dug pod kontrolom a javne finansije na stabilnim osnovama.

"Vi samo nastavite da se bavite vezivanjem kesa venčanim kumovima zbog kriminalnih poslova i kampanjom mržnje protiv predsednika Vučića i svega što je dobro za građane srbije", poručio je mali Đilasu iz Skupštine Srbije.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side