Maja Gojković zamerila Trivanu što nije došao da podnese izveštaj o radu svog ministarstva
18.07.2019 Beograd

Maja Gojković zamerila Trivanu što nije došao da podnese izveštaj o radu svog ministarstva

Maja Gojković zamerila Trivanu što nije došao da podnese izveštaj o radu svog ministarstva Foto: Beta / Milan Obradović
Predsednica Skupštine Srbije, Maja Gojković, kritikovala je Ministarstvo za zaštitu životne sredine zbog malog broja pripremljenih predloga zakona iz te oblasti, i jer ministar Goran Trivan nije došao na današnju sednicu skupštinskog odbora gde je predstavljen izveštaj o radu njegovog ministarstva za februar, mart i april.

"Ministar je veoma aktivan i svakodnevno ukazuje na razne probleme, ali predloga zakona nema", rekla je Gojković na sednici Odbora za zaštitu životne sredine, kojim ona predsedava.

Uz napomenu da je Trivanu prošle nedelje ponudila tri termina, a ni jedan mu nije odgovarao, predsednica Skupštine je javno zamolila Ministarstvo za zaštittu životne sredine da sledeći put "uloži napor" i da ministar dođe kada treba da podnese izveštaj poslanicima.

Gojković je dodala da je Nacrt zakona o klimatskim promenama završen još 2017. godine i pitala kada će biti upućen u skupštinsku proceduru, pošto je važan i jer bi pre usvajanja trebalo u Skupštini organizovati "javno slušanje".

Gojković se posebno osvrnula na sastanak s privrednicima koji se bave reciklažom, a koji su joj objasnili da bankama duguju 30 miliona evra, da njihovo finansiranje nije stabilno i da postoji opasnost da oko 16.000 ljudi ostane bez posla.

Sekretar Ministarstva Branislav Atanasković odgovorio je da Ministarstvo reciklerima duguje dve milijarde i 190 miliona dinara, da Ministarstvo finansija zna za taj problem i da su spremni da novac isplate čim ga dobiju iz budžetske rezerve.

Zakon o klimatskim promenama će biti u Skupštini do kraja godine, obećao je Atanasković, a o ostalim zakonima je rekao da je najveći problem nedostatak kadrova.

"I druga ministarstva imaju manjak zaposlenih, pa redovno šalju predloge zakona", rekla je Gojković i da se ne mogu stalno tražiti "dežurni krivci" za nezavršene poslove.

Dodala je da Odbor često dobija pritužbe građana na rad Ministarstva za zaštitu životne sredine i odobrila formiranje tročlana komisije koja će o njima odlučivati.

Predstavnici Ministartsva zaštite životne sredine rekli su da će na pitanja poslanika odgovoriti pisanim putem.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.07.2019, 19:59h Ljubiša

    Predsednica Skupštine zna da ministar Trivan nema šta da ponudi skupštini. Poslao je svog ortaka iz interesne grupe koja se zove MZŽS.Atanasijević je suvlasnik firme EKO SEKUND koja sada jedina u Srbiji preuzima otpadna ulja.

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side