Maja Gojković u Strazburu sa predsednikom Senata Francuske
24.10.2019 Beograd

Maja Gojković u Strazburu sa predsednikom Senata Francuske

Maja Gojković u Strazburu sa predsednikom Senata Francuske Foto: Beta/Narodna skupstina Republike Srbije/MO
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik francuskog Senata Žerar Laršer razgovarali su danas u Strazburu o bilateralnim odnosima, pitanju evrointegracija Srbije i regiona, Kosovu i Metohiji i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Maja Gojković, koja učestvuje na Evropskoj konferenciji predsednika parlamenata „Naš zajednički evropski dom: narednih 70 godina“ u Strazburu, povodom 70 godina postojanja Saveta Evrope, istakla je da Srbija i Francuska imaju tradicionalno dobre odnose koji su produbljeni posetom Makrona Beogradu, saopštio je njen kabinet.

Predsednik Senata Žerar Laršer je prihvatio poziv da dođe u posetu Srbiji i rekao da će to biti prilika za jačanje međuparlamentarne saradnje na svim nivoima, kao i daljih razgovora o evrointegracijama Srbije.

Gojković je ukazala da Srbija ne odustaje od svog strateškog opredeljenja da postane članica Evropske unije, kao i da naša zemlja vredno radi na usaglašavanju sa evropskom regulativom i dostizanju standarda EU, jer je Srbija evropska zemlja i deli iste vrednosti, navodi se u saopštenju.

Ona je Laršera upoznala sa situacijom na Kosovu i Metohiji, a razgovarali su i o taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, te je Gojković navela da Priština očigledno nije spremna na dijalog i konstruktivan stav.

Gojković i Laršer su razgovarali i o značaju ekonomske saradnje i pozdravili činjenicu da u Srbiji posluje 100 francuskih preduzeća, navodi se u saopštenju.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side