21.10.2018 Beograd

Maja Gojković: Srpska istorija teška i stradalnička

Maja Gojković: Srpska istorija teška i stradalnička Foto: Z. Ras
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom otkrivanja spomenika borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči kod Čačka ocenila da je srpska istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni, pošteni i hrabri ljudi, a da je na današnjim generacijama da neguju sećanje na slavne stranice srpske istorije.

"Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti", kazala je Maja Gojković, a prenela Skupština Srbije.

Ona je rekla da Srbiju pre jednog veka nisu uspeli da slome, a da je srpski narod sačuvao svoj slobodarski duh, svestan da samo tako može da živi dostojanstveno u svojoj zemlji.

Predsednica parlamenta je kazala da je istovremeno važno da se ne dozvoli prekrajanje istorije i da je na današnjim generacijama ne samo obaveza da neguju nasleđe koje su nam preci ostavili, već i da buduće generacije uče o vrednosti slobode.

"Ovo je godina velikih jubileja, godina u kojoj obeležavamo i slavimo veliku pobedu. Sada, vek kasnije, kada se sećamo tih slavnih stranica naše istorije, prava je prilika da se na ovakav način zahvalimo i odužimo svima onima za koje nije postojala viša vrednost od slobode i nezavisnosti", kazala je Maja Gojković.

Ona je rekla da je konačno oslobođenje Srbije u balkanskim ratovima od osmanske vlasti, kao i odbrana države od napada neuporedivo nadmoćnijeg neprijatelja u Prvom svetskom ratu pored brojnih epskih bitaka i pobeda, nosilo sa sobom i stradanje naroda, koji je bio vođen jedino željom da u svojoj zemlji živi i radi slobodno.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 21.10.2018, 14:39h Koja država, koji narod...

    "Maja Gojković: Srpska istorija teška i stradalnička..." ... - Ima pravo Predsednik Vučić kad kaže: "Samo kukamo, samo se žalimo...". Pa, zaboga - koja država, koji narod na planeti Zemlji nema TAKVU ISTORIJU?!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side