02.10.2017 Beograd

Maja Gojković s delegacijom Parlamenta Velika Britanija

Maja Gojković s delegacijom Parlamenta Velika Britanija Foto: Beta/ Milan Obradovic
Velika Britanija organizacijom samita zemalja Zapadnog Balkana iduće godine u Londonu potvrđuje posvećenost napretku regiona i saradnji, izjavio je danas poslanik Donjeg doma Britanskog parlamenta Džon Vitingdejl u razgovoru s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

U saopštenju Skupštine Srbije navodi se da je Vitingdejl rekao je da i pored toga što Velika Britanija izlazi iz Evropske unije, razume zašto je za Srbiju važan proces evropskih integracija.

Gojković je s članovima delegacije Parlamenta Velike Britanije razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa, evropskim integracijama Srbije, kao i saradnji u regionu Zapadnog Balkana.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Velika Britanija imaju dugu tradiciju veza i saradnje, te se ove godine navršava 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa, a konstatovano je da je saradnja parlamentaraca intenzivna.

Maja Gojković je rekla da je Srbija posvećena evropskim integracijama i reformama na tom putu, i da je u tom kontekstu važno što Evropska unija, posle Bregzita i drugih izazova, nije odustala od politike proširenja.

Ona je naglasila da je Srbija posvećena regionalnoj saradnji i očuvanju regionalne stabilnosti, a "Skupština Srbije u tom procesu ima izuzetno značajnu ulogu, kroz učešće u svim regionalnim inicijativama, kao i u razvoju bilateralnih odnosa sa državama regiona na nivou predsednika parlamenata, radnih tela i ženskih parlamentarnih mreža".

Vitingdejl je rekao da, kao poslanik, prepoznaje važnost i značaj uloge parlamenata i njihove saradnje i zato istakao značaj održavanja "Nedelje Parlamentarizma" u Skupštini Srbije.

Članovi delegacije, koju čine poslanici Donjeg i Gornjeg doma Parlamenta Dejvid Dru, Baronesa D'Souza, Baronesa Nortover i Baronesa Barker, interesovali su se za regionalnu saradnju, ulogu parlamenata i ženske parlamentarne mreže u tom procesu, i za učešća mladih u parlamentarnom životu, piše u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side