Mediji: Migranti nepoželjni u pojedinim prodavnicama u Subotici
27.10.2020 Novi Sad

Mediji: Migranti nepoželjni u pojedinim prodavnicama u Subotici

Mediji: Migranti nepoželjni u pojedinim prodavnicama u Subotici Foto: Beta/Milan Timotić
Kasirka u jednoj prodavnici u Subotici odbila je prošle nedelje da usluži dvoje migranata koji su želeli da kupuju da u tom objektu, preneo je danas lokalni portal Magločistač.


Pozivajući se na svedočenje Nikole L. iz Subotice, portal je preneo da je 21. oktobra kasirka u jednoj od subotičkih prodavnica odbila da usluži dvoje migranta koji su, uredno sa maskama, ušli u prodavnicu, nakon čega su ubrzo i bez reči napustili objekat.

Nikola L. je za portal rekao da je u pomenutoj prodavnici plaćao na kasi kada su ušla dva migranta koja su nosila maske, a da im se kasirka obratila sa "ne, ne…".

"Nakon nekog vremena su shvatili da im je kasirka pokušavala objasniti da nisu dobrodošli. Oni su progunđali nešto za sebe i odmah izašli napolje, bez prepirke", naveo je Nikola L.

Dodao je da je tada upitao kasirku da li je to naređenje kompanije u kojoj radi, a ona je odgovorila potvrdno.

Portal Magločistač se pismenim putem obratio kompaniji u okviru koje posluje pomenuta prodavnica sa pitanjima da li su uvedena bilo kakva pravila o tome da se migranti ne uslužuju u njihovim prodavnicama ili je u pitanju lični istup zaposlene kasirke u Subotici, ali odgovor do danas nisu dobili.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side