07.12.2018 | 11:30h ► 14:30h Beograd

Madagaskar povukao priznanje Kosova

Madagaskar povukao priznanje Kosova Foto: pixabay
Ministarstvo spoljnih poslova Madagaskara obavestilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da je ta zemlja povukla odluku o priznanju Kosova, saopšteno je danas.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nota Madagaskara upućena je 5. decembra.

Madagaskar je 12. zemlja koja je povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, navodi se u saopštenju.

Madagaskar, ostrvska zemlja kod istočne obale Afrike, priznao je Kosovo u novembru 2017.

 

DSS: Povlačenje priznanja Kosova pokazuje da status treba staviti u fazu mirovanja

Demokratska stranka Srbije (DSS) je danas ocenila da povlačenja odluka država o prizanavanju nezavisnosi Kosova ukazuje na to da se menjaju medjunarodne prilike u korist Srbije, te da je u interesu Srbije da se pitanje statusa Kosova "stavi u stanje mirovanja".

Ta stranka je u saopštenju podržala aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova koje se odnose na povlačenje ranijih priznanja.

DSS je ocenila da je bitno da se nastave razgovori sa Prištinom o "isključivo tehničkim pitanjima" i to na način koji "ne ugrožava suverena prava države Srbije nad svojom pokrajinom Kosovom i Metohijom".

"Politika ohrabrivanja država da ne priznaju nezavisnost Kosova i da povuku ranije odluke o priznanju, koja daje rezultate, u direktnoj je suprotnosti sa politikom ubrzanog rešavanja konačnog statusa razgraničenjem sa Albancim i priznanjem secesije, koju vodi predsednik Republike. Prva politika je u interesu Srbije, dok je druga pogubna po budućnost naroda i države", navela je DSS.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 7.12.2018, 14:13h Зашто нас држе ниско

    Нервоза нато-наци фосила је овако безумна и на ивици провокације, због ОВАКВИХ ДОГАЂАЊА у , сада у већем броју, СЛОБОДОЉУБИВОМ СВЕТУ, који се отрезнио и освестио ... Мадагаскару пуно поштовање на КОРАКУ разума и заштити СВОГА суверенитета ... !

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side