15.07.2018 Beograd

Macura: Okupljanje u opozicioni savez ne može biti samo oko parole Ua, Vučić

Macura: Okupljanje u opozicioni savez ne može biti samo oko parole Ua, Vučić Foto: printscr
Šefica poslaničkog kluba Slobodni poslanici u Skupštini Srbije Tatijana Macura ocenila je da okosnica okupljanja opozicije ne može biti samo parola "Ua, Vučić!" i da to nije dovoljan motiv da se animiraju birači koji nisu glasali.

"Ponavljam da Ua, Vučić!, nije dovoljno i ne uliva poverenje. Građani su to na teži način naučili i iz najnovije istorije, nakon rušenja režima Slobodana Miloševića", rekla je Macura za list Danas od ponedeljka.

Macura koja je i osnivač Pokreta centra,rekla je da je taj stav prenela na sastanku o Savezu za Srbiju, ali nije želela da iznosi detalje tog razgovora.

Dodala je da važno imati na umu i to da plan za dalje "umnogome zavisi i do toga ko će činiti taj savez".

Govoreći o opoziciji u parlamentu, Macura je navela da izlazak opozicije iz skupštine ne bi imao smisla, jer se na taj način ne bi blokiralo rad vladajuće većine, već bi im samo olakšalo.

Upitana zašto se opozicija ne ujedini, ona je odgovorila da za to nema političke volje.

"Svaka opoziciona poslanička grupa misli za sebe da je na neki način bogomdana i da ne nema ništa važnije od lične promocije, tj. promocije političke opcije koju predstavljaju", rekla je ona.

Macura je ocenila i da je unutrašnji dijalog o Kosovu propao, da se o tome pita jedino predsednik Aleksandar Vučić, ne i parlament, i da se "građani pripremaju na to da ponesu deo odgovornosti kada dođe trenutak za to".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side