Lutovac: Vučićeva obraćanja unose nervozu i strah među građane
03.04.2020 Beograd

Lutovac: Vučićeva obraćanja unose nervozu i strah među građane

Lutovac: Vučićeva obraćanja unose nervozu i strah među građane Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da svakodnevna obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića unose nervozu i strah među građane i da se tako ne ponaša nijedan predsednik bilo koje uređene demokratske države.

"Svakodnevno obraćanje predsednika ne unosi spokoj i mir među građane, nego upravo obrnuto - učestalost njegovog pojavljivanja i način na koji se obraća unose nerozu i strah među građane. Otuda je sasvim logično da se pojavila ova peticija da umesto Vučića govoro stručnjaci - lekari", rekao je Lutovac za list Danas.

On je ocenio da su Vučićevi nastupi maratonska obraćanja koja priliče autokratama i diktatorima, a ne predsednicima demokratskih država.

"Posle svakog od tih obraćanja može se izvući par korisnih informacija koje bi mogle stati u nekoliko rečenica. Te rečenice bi trebalo da izgovori neko drugi, na sasvim drugačiji način. Ovako ostaje slika i ton gole propagande. On se svađa sa zamišljenim protivnikom, sa opozicijom, sa građanima, spoljnim i unutarašnjim neprijateljima, moli, preklinje, bori se kao lav, viče, smeje se, ne spava, brine za narod", dodao je on.

Lutovac je rekao da bi neko dobio par korisnih informacija, mora da sluša "patetične tirade, primitivnu političku kampanju, bez trunke dostojanstva i populistički kič najgore vrste".

Lider DS je ocenio da se sam nameće zaključak da vlast uvođenjem drastičnih mera ispravlja greške načinjene na početku epidemije.

"Ležernost s početka pandemije se pokušava kompenzovati drastičnom 'revnošću' u ovoj fazi. Tipičan primer ponašanja kockara koji pokušava da se vadi hazarderskom igrom na sve ili ništa", rekao je on.

Prema njegovoj oceni, sve što radi Vučić u vreme pandemijske krize predstavlja deo izborne kampanje.

"Na početku krize, on je demonstrirao svoju političku snagu prikupljanjem potpise za svoju listu, dovodivši u opasnost sve te ljude koji su se zbijali na malom prostoru, umanjivao je značaj opasnosti korona virusa, pa je posle govorio da bi se izbori mnogli odložiti najviše za nedelju-dve. Sve što je radio i što sada radi ima i te kakve veze sa izborima i rejtingom", rekao je Lutovac.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side