Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to
31.08.2019 Paraćin

Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to

Lutovac: Oni koji izađu na fingirane izbore odgovaraće za to Foto: Beta / Luka Filipović / MO
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da će svi oni koji izađu na fingirane izbore, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to.

"Izbori mogu biti izbori samo ako se slobodno formira volja, da građani mogu bez pritisaka i ucena da dođu tog dana da glasaju i da glasaju za koga žele, a ne da budu ucenjivani poslom ili bilo čime drugim da će, ako glasaju drukčije, snositi bilo kakve konsekvence", rekao je Lutovac u Paraćinu gde je održana sednica Predsedništva Ujedinjene demokratske stranke.

Lutovac je kazao da je to protivzakonito i upozorio da će "svi oni koji pristaju da podlegnu takvim pritiscima, u nekom trenutku morati da odgovaraju za to".

On je rekao da izbore ne čini samo dan kada se ubacuje listić u kutiju.

"Izbore čini formiranje izborne volje i izražavanje izborne volje bez pritisaka i drugih nezakonitih radnji koje utiču na to glasanje. Da biste formirali slobodnu izbornu volju potrebno je da imate pristup informacijama, potrebno je da možete kao opozicija da se predstavite građanima i potrebno je da građani mogu da prime informacije", rekao je Lutovac.

On je kazao da danas nema mogućnosti da građani dođu do relevantnih informacija, da dođu do toga šta misle druge političke opcije osim one koja je na vlasti.

"To je ključni problem oko kojeg moramo da raščistimo stvari. Ne pristajemo da izlazimo na fingirane izbore", izjavio je Lutovac.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side