27.12.2018 Beograd

Lutovac: Neću da se valjam u blatu i dajem privid normalnosti

Lutovac: Neću da se valjam u blatu i dajem privid normalnosti Foto: Beta/Dragan Gojić
Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da nije pozvan u emisiju Upitnik Radio-televizije Srbije, koju je napustio, "da bi nešto rekao, nego da mu se ne dozvoli da bilo šta kaže, a da se njegovo prisutvo beleži kao učešće opozicije u debati".

"I to nije bilo samo tako samo u ovoj emisiji, to je obrazac po kojem se organizuju takve emisije", rekao je Lutovac za izdanje lista Danas od četvrtka. 

On je rekao da je napustio emisiju u utorak uveče, jer nije želeo da ostavlja "privid da je sve normalno, kada to nije tako".

"Nisam želeo da ostavljam utisak da se vodi debata kada debate zapravo nema. Umesto toga imate bezočno lepljenje etiketa vojnika režima koji umesto da govori o temi uporno ponavlja laži i diskvalifikacije o političkim protivnicima", rekao je Lutovac.

On odbacuje neke tvrdnje da je došao u emisiju da bi napravio skandal i ističe da tu nema istine već je "upravo obrnuto".

"Milenko Jovanov je došao u emisiju da bi me spečio da bilo šta kažem", rekao je Lutovac.

Prema rečima Lutovca, to što "voditeljka naziva debatom nije debata, ona bi to trebala da zna".

"Ja znam da nisam u pozorištu, ali isto tako znam da, iako bi trebalo da budem, nisam u javnom servisu, nego u palanačkom cirkusu. Nije debata kada svi pričaju u glas i kada se ne govori o temi debate", rekao je Lutovac.

Kako kaže, "ako voditeljka postavi pitanje o tome šta su najveći izazovi za Srbiju u 2019. godini a sagovornik govori o "savezu za silovanje i vešanje", onda to nije debata".

"To je valjanje po blatu, a ja ne želim da se valjam po blatu i da dajem privid normalnosti", rekao je Lutovac.

Na pitanje da li će opozicija odbijati emisije u kojima se čuje samo jedna strana, on je rekao da bi "opozicija trebalo da istraje u zahtevima za medijske slobode, njihovu otvorenost i profesionalnost.

"To se odnosi i na međuizborni period i podrazumeva, između ostalog, mogućnost da građani budu informisani na pravi način, a ne da budu stalna meta verbalnog nasilja i ogoljene propagande vlasti", rekao je Lutovac.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.12.2018, 10:41h Vesna (3)

    Apsolutno je nemoguće učestvovati u emisiji gde su svi protiv protiv jedinog predstavnika opozicije, Šešelj to sigurno nije, gde se pričaju nebuloze i gadosti od kojih ti se stomak prevrće. Jedino ispravno je ustati. I otići,biti sa njima u istoj prostoriji je ponižavajuće, prljavo, ispod ljudskog dostojanstva. Lutovac je uradio ono što je jedino ispravno.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side