Lutovac i Veselinović: Ako nema fer uslova - izbora neće biti, nema cenkanja
02.08.2019 Beograd

Lutovac i Veselinović: Ako nema fer uslova - izbora neće biti, nema cenkanja

Lutovac i Veselinović: Ako nema fer uslova - izbora neće biti, nema cenkanja Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Lideri Saveza za Srbiju (SzS) Zoran Lutovac i Janko Veselinović poručili su večeras, na tribini u Subotici, da ako nema uslova za fer i slobodne izbore, izbora neće ni biti, kao i to da nema cenkanja oko predloga Stručnog tima "1 od 5 miliona" da izbori takvi i budu, saopštio je SzS.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac podsetio je da je i on bio jedan od aktera bojkota izbora 1997. godine, rekavši da ta odluka nije bila nimalo laka, ali da je ona dala kredibilitet tadašnjoj opoziciji da izvede promene 2000.

"Sada smo u sličnoj situaciji – ili ćemo se izboriti za slobodne izbore, ili ćemo ih iznuditi bojkotom. Izaći ćemo jedino na izbore koji su slobodni i pošteni, jer oni su naš cilj, a ne bojkot. Naš cilj su najpre slobodni izbori, a potom i normalna Srbija. Došlo je vreme da promenimo Srbiju, zato smo se okupili ovako raznoliki", rekao je Lutovac.

Osvrnuvši se na nedavno održan okrugli sto o izbornim uslovima, Lutovac je rekao da ništa nismo bliži izborima nego što smo bili pre razgovora.

"Sama činjenica da je vladajuća garnitura razgovarala van parlamenta sa opozicijom, uključujući i akademsku zajednicu i civilni sektor, govori da smo postigli izvesnu prednost, ali mi nećemo da se cenjkamo oko platforme koju je predložio Stručni tim protesta "1 od 5 miliona", jer mi ne tražimo ništa više od onoga što pripada po Ustavu i zakonu svakom građaninu, a to su uslovi da slobodno formira svoj politički izbor i da ga slobodno, tajno iskaže, pa da se ti izbori pošteno prebroje", rekao je Lutovac.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da se nakon godinu dana postojanja SzS dosta toga promenilo, a podsetio je na sve saveze koji su osnovani na lokalu i na nedavno osnovani Savez za Srbiju za Vojvodinu.

"Najpre su protesti pokrenuti i nisu prestali ni na minus 15 ili plus 30 stepeni. Ljudi prepozanju da je vrag odneo šalu, a da je SZS ključna opoziciona stranka i da bez Saveza neće biti ni izbora", rekao je Janković, saopštio je SzS.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side