Lutovac (DS): Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane
11.07.2020 Beograd

Lutovac (DS): Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane

Lutovac (DS): Oslobodite mirne građane, uhapsite huligane Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac pozvao je policiju da odmah na slobodu pusti "sve građane koji nisu učestvovali u sinoćnim neredima u centru Beograda", a koji su privedeni u "nasumičnim hapšenjima tokom večeri i posle razbijanja demonstracija".

Lutovac u današnjem saopštenju navodi da je policija dužna da, umesto građana koji su mirno protestvovali, uhapsi i krivično goni "huligane sa kojim se i sukobila," a potvrdio je da su se među uhapšenima našla i trojica članova DS, za koje tvrdi da nisu učestvovali u "sukobima sa policijom i neredima".

Dodaje da su dvojica njih tokom večeri puštena na slobodu, a da je jednom određena mera zadržavanja od 48 sati pod optužbom za ometanja službenog lica u vršenju dužnosti.

"Niko od njih trojice nije priveden na mestu sukoba i nijednom od njih policija nije ni pokušala da stavi na teret krivično delo nasilničkog ponašanja, napada na službeno lice ili nešto drugo iz grupe sličnih delikata", navodi Lutovac.

Prema njegovim rečima, to potvrđuje da oni nisu ni na koji način umešani u nerede i sukobe ispred Doma Narodne skupštine.

"Vladajući režim je sinoć svesno i bezobzirno doveo u opasnost živote i zdravlje i policajaca i građana. Policajci treba da znaju da su isti ljudi komandovali i njima i onima koji su ih zasipali kamenicama, komadima betonskih ploča i svim ostalim što im se našlo pri ruci. Cilj režima je da po svaku cenu sačuva svoju vlast, a ne da zaštiti državu, institucije i živote i zdravlje ljudi", poručio je Lutovac.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side