Lutovac: DS nije izgubio identitet u SzS, antimigratska kampanja neprihvatljiva
05.03.2020 Beograd

Lutovac: DS nije izgubio identitet u SzS, antimigratska kampanja neprihvatljiva

Lutovac: DS nije izgubio identitet u SzS, antimigratska kampanja neprihvatljiva Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je da DS nije izgubila svoj politički identitet u Savezu za Srbiju i da se ona "jasno i nedvosmisleno određuje o svim važnim političkim i društvenim pitanjima".


"Antimigrantska kampanja je potpuno neprihvatljiva za mene i za DS, a loša je i po zajedničku kampanju Saveza. DS migrantsko pitanje razmatra kompleksno u svoj njegovoj složenosti, jer je to i humanitarno, bezbednosno, a i ekonomsko, odnosno razvojno pitanje", rekao je Lutovac u razgovoru za "Vreme".

On je rekao da "svrha okupljenih stranaka u Savezu za Srbiju nije da se usaglase oko migrantskog pitanja, niti da usaglašavaju svoje programe".

"Mi smo u Savez ušli da bismo se izborili za slobodne i poštene izbore i za normalizaciju Srbije. Sada je najvažnije i najodgovornije prema građanima da naše razlike ostavimo po strani, da ne potežemo bočna pitanja i da u jednom širokom frontu najpre odbranimo naše pravo na poštene i slobodne izbore i pravo na istinito, potpuno i blagovremeno informisanje", kazao je Lutovac.

On je rekao da je plan DS da se snažnije pozicionira na levom centru i da bude "gravitaciona snaga koja će privlačiti druge stranke, udruženja i pojedince".

"Očekujem da će posle lažnih izbora proces jačanja i ukrupnjavanja DS-a biti nastavljen", rekao je Lutovac.

Govoreći o projektu Srbija 21, Lutovac je rekao da je cilj "njegovog kreatora" - pokušaj legitimizacije izbora koji nisu slobodni i pošteni, što znači i legitimizaciju ovog režima koji bez zadrške krši osnovna građanska prava i urušava institucije društva i države".

"DS se tome opire i zato Aleksandar Vučić želi da je uništi, kao smetnju njegovoj autokratskoj samovolji. Izlazak na izbore po njegovim uslovima jeste jedan od načina da se DS dodatno oslabi, pa i uništi, jer bi u tom scenariju DS prokockala poverenje građana koje ponovo strpljivo gradimo", rekao je Lutovac.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side