Lučić: Telekom Srbija tuži Junajted grupu
14.08.2020 | 14:00h ► 14:29h Beograd

Lučić: Telekom Srbija tuži Junajted grupu

Lučić: Telekom Srbija tuži Junajted grupu Foto: PrntScr / You Tube
Telekom Srbija podneće tužbu protiv "Junajted grupe" "zbog niza neistina" o toj kompaniji, potvrdio je danas koordinator Telekoma za internet i multimedije Vladimir Lučić.


"Smatramo da se radi o vrsti kampanje naše konkurencije protiv nas i veoma brzo ćemo podneti tužbu i u Srbiji i pred jednim međunarodnim sudom", kazao je Lučić novinarima ne navodeći detalje.

Po njegovim rečima, "Junajted grupa", kao operator sa "dominantnim tržišnim učešćem - sa više od 40 odsto učešča u TV biznisu", koristi svoje resurse za "negativnu kampanju protiv konkurencije, zasnovanu na poluistinama i lažima, i to ćemo dokazati na sudu".

On je naveo da je "u poslednje dve godine preko kanala Junajted grupe bilo 446 negativnih objava o Telekomu Srbije" što znači da se radi o "koordinisanoj kampanji konkurencije protiv Telekoma Srbije", posebno u julu i avgustu, kada su bile "93 negativne objave".

Lučić je izneo da poslednjih meseci TV-N1 čiji je vlasnik "Junated grupa", više ne postavlja pitanja upravi Telekoma Srbija kada priprema priloge o toj firmi, te "nam se ne daje šansa da odgovorimo", kazao je Lučić i naveo da će i to biti u tužbi.

 

Telekom trenutno vredi više od dve milijarde evra, 2023. vredeće dvostruko više

Kompanija Telekom Srbija trenutno vredi više od dve milijarde evra, a prema projekcijama poslovanja, 2023. godine vredeće četiri milijarde evra, izjavio je danas koordinator za internet i multimediju Telekoma Vladimir Lučić.

"Po svim projekcijama 2023. godine Telekom će vredeti minimalno četiri milijarde evra, pre svega po finansijskim projekcijama i po nivou duga. Mislim da će vredeti i više, jer ćemo poslovati u više zemalja nego sada, jer nam je u planu širenje poslovanja u Evropskoj uniji, SAD i Kanadi", rekao je Lučić upitan o vrednosti kompanije.

Istakao je da je iza Telekoma težak poslovni ciklus, ali da je vrednost kompanije povećana.

"Tokom dve godine kompanija je investirala u optičku mrežu, u najsavremeniju mobilnu mrežu, u akvizicije kablovskih operatera i u stvaranje novog televizijskog sadržaja, posebno kroz kanal Arena sport", rekao je Lućić.

Naglasio je da je Telekom uspeo da završi najjači investicioni ciklus, a da nivo zaduženosti bude na evropskom proseku.

"Uspeli smo da zaduženost bude manja od tri puta EBITDA (dobit pre kamata, poreza i amortizacije), što se smatra normalnom zaduženosti jedne telekomunikacione kompanije", rekao je Lučić.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side