07.07.2018 Novi Sad

LSV: Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije

LSV: Skandalozno zapošljavanje ekstremista u Vladi Srbije
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upitala je danas ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zorana Đorđevića ko je i zašto doneo odluku da u tom ministarstvu bude zaposlen Saša Dujović, "jedan od najbližih saradnika ekstremnog desničara Miše Vacića".

LSV je ocenila u saopštenju da je javnost "neprijatno iznenađena angažmanom jednog od funkcionera desnoekstremističke stranke Srpska desnica" u ministarstvu, nakon prethodnog skandala u vezi sa zapošljavanjem Miše Vacića u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

"Neverovatno je da Vlada Srbije, koja svakodnevno govori o medernizaciji i ubrzanom putu ka EU, na veoma odgovorna mesta postavlja pojedince sa ekstremnim političkim stavovima koji samo štete interesima naše države", piše u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević.

Sedlarević je dodala da se "Vlada Srbije zaklinje u ideje modernog društva", a sa druge strane na savetnička mesta i različite visoke pozicije odlučivanja postavlja pojedince iz ekstremističkih organizacija.

"Insistiramo na odgovoru i odgovornosti ministra Đorđevića i tražimo hitno raskidanje ugovora o radu sa licem koje pripada ekstremno desničarskoj organizaciji", navela je Sedlarević.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side