LSV: Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici
19.10.2019 Novi Sad

LSV: Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici

LSV: Siromaštvo Srbije slabo se vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici Foto: Novi Magazin / SA
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas na, kako su naveli, poražavajuće podatke koji govore da je u riziku od siromaštva gotovo četvrtina građana Srbije.

"Podaci govore da Srbija ima stopu rizika veću od svih zemalja Evropske unije. Najugroženiji su građani seoskih sredina, deca i mladi.

Gotovo 36.000 građana Srbije hrani se u narodnim kuhinjama. Dovoljno je provesti nekoliko sati u bilo kom selu u Vojvodini i jasno uvideti stepen siromaštva. Kuće su prazne, a one u kojima neko živi su, u najvećoj meri, oronule", navela je LSV u saopštenju.

Stranka je upozorla da država Srbija ne radi dovoljno da se stepen siromaštva smanji, a jaz između najbogatijih i siromašnih se povećava.

"Država najveći deo investicionih aktivnosti sprovodi u gradu Beogradu, u kojem je nivo siromaštva najniži u Srbiji. LSV smatra da je potrebno osnažiti male sredine i omogućiti ostanak u njima", piše u saopštenju.

LSV je pozvala na donošenje sistemskih rešenja za omogućavanje razvoja sela i opština u Vojvodini, Šumadiji, Timočkoj krajini ili bilo kom drugom kraju države.

"Samo tako bi kvalitet života bio podignut na nivo koji garantuje dostojan život. Nažalost, ministri u Vladi Srbije retko obilaze siromašne sredine i slabo napuštaju svoje kancelarije u Beogradu", kritkovala je LSV rad aktuelne vlade.

Stranka je zatražila i da ta praksa bude hitno prekinuta i da oni koji vode vladu "bolje sagledaju nivo siromaštva, koje se, očito, ne vidi sa prozora zgrade u Nemanjinoj ulici".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.10.2019, 12:20h eks

    Kada te drže pod sankcijama, bombarduju te i unište ekonomiju, stvore siromaštvo, onda ne može brzo da se izadje iz siromaštva. Znaju to dobro NATO lobisti, na čelu sa Čankom i Kostrešom. Kuću je mnogo lakše srušiti, nego sagraditi, naročito kada oni koji su je rušili, opstruišu izgradnju.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side