LSV neće u vlast sa socijalistima
29.06.2012 | 11:18h ► 12:18h Novi Sad

LSV neće u vlast sa socijalistima

LSV neće u vlast sa socijalistima
Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je danas portparolka LSV Aleksandra Jerkov.

"Za Ligu ne postoji dilema - mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini", rekla je Jerkov i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu "ko da više".

Jerkov, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.

"Kao što je Ðilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u čemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV", rekla je Jerkov i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS.

Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju "pojedinačan ispad pojedinih članova DS".

Jerkov je naglasila da LSV aktivno o novoj gradskoj vlasti pregovara sa demokratama i socijlistima u Novom Sadu.

Posle zaokreta SPS u pregovorima o formiranju republičke vlade, u pokrajinskoj ispostavi Demokratske stranke u igri je sasvim drugačija kombinatorika.

Kako piše Blic, buduća pokrajinska većina ne isključuje socijaliste, već Ligu socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

Verifikovani madati i određena pauza

Skupština grada Novog Sada danas je verifikovala mandate novoizabranih 78 odbornika, nakon čega je proglašena dvosatna pauza tokom koje će stranke nastaviti pregovore o formiranju skupštinske većine.

Aktuelni gradonačlenik Novog Sada Igor Pavličić rekao je novinarima u pauzi zasedanja da se pregovori o formiranju gradske vlasti nastavljuju, ne želeći da prejudicira s kojim strankama pregovara Demokratska stranka (DS), čiji je član.

"Mogu samo da vam kažem da se pregovori nastavljaju i da predsednici gradskih odbora stranaka imaju mandat da o tome pregovaraju", rekao je Pavličić i dodao da na formiranje vlasti u Novom Sadu neće uticati nova skupštinska većina u Beogradu.

Prema njegovim očekivanjima, Novi Sad će tokom dana najverovatnije dobiti predsednika gradskog parlamenta i nosioce ostalih važnih funkcija.

Na izborima u Novom Sadu najviše glasova osvojila je koalicija  okupljena oko DS-a, 18 odbornika, a slede LSV i Srpska napredna stranka sa po 15 odbornika.

SPS ima sedam osbornika, Romska demokratska stranka šest, DSS, SRS i
Dveri po pet, a Savez vojvođanskih Mađara i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora po jednog odbornika.

autor: AM izvor: Tanjug/Novi magazin
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 29.06.2012, 15:56h XXX

    Gospođici bih odgovorila na pitanje u čemu je problem. Pa problem je u činjenici da LSV traži poziciju za gradonačelnika na koje bi došla dotična Jerkov, na šta DS ne pristaje ni u kom slučaju, jer se odmah time gube i vodeće pozicije u javnim preduzećima.

  • 29.06.2012, 12:33h olga

    Pa otkud sada to? Pa do sada vam je Dčić odgovarao i šta bi odjednom.E, ne može više vaše udruženje na čelu sa Borisom da određuje pravila igre;stvarno mi je iskreno žao što će Srbija možda ući u Evropu zajedno 30 godina i to baš vašim zaslugama;koji ste ukumovskim vezama sa najgorim talogom ovog društva,gde su neke vođe bandi dobile po 15 godina zatvora,a normalno da Neša nije znao čime mu se bavi kum.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side