24.06.2018 Priština

Ljimaj: Spremni smo da damo doprinos dijalogu sa Srbijom

Ljimaj: Spremni smo da damo doprinos dijalogu sa Srbijom Foto: printscr
Predsednik Socijaldemokratske inicijative Kosova, iz vladajuće koalicije, Fatmir Ljimaj je danas u Prištini izjavio da je ta stranka spremna da doprinse dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, i da je pozvao i druge stranke da učestvuju u tome, kao i da je za to potreban i nacionalni konsenzus.

Govoreći na drugoj Skupštini svoje stranke, Ljimaj je rekao da dijalog sa Srbijom treba da doprinese rešavanju problema što bi vodilo ka postizanju konačnog, pravno obaveznog sporazuma dve strane.

"Mi verujemo da za uspeh dijalog treba da bude sveobuhvatan i da bude nacionalnog konsenzusa. Pozivamo sve političke snage da ne beže od odgovornosti (da se ukljuće u dijalog)", kazao je Ljimaj.

Vlada Kosova, u kojoj je Ljimaj jedan od zamenika premijera, angažovaće se da Kosovo što pre ima svoju vojsku, kazao je on.

Ljimaj smatra da će od početka sledeće godine građani Kosova moći da bez viza putuju u zemlje "Šengenske zone" čemu je, kako je rekao, doprinela i njegova stranka.

Socijaldemorkatska inicijativa, rekao je on, ostaje snažno opredeljena da u okviru ovog mandata vlade omogući da svaka porodica na Kosovu ima najmanje jednog zaposlenog, da se podržavaju poljoprivrednici i da se zaštiti domaća proizvodnja.

Ljimaj je izrazio zadovoljstvo širenjem članstva svoje stranke.

"Mi snažno ostajemo pri našim rečima. Mi smo predstavili politiku koja ujedinjuje ljude, koja neguje saradnju, koja nadahnjuje ljude, ljudsku politiku za daleko bolje uslove, za Kosovo blagostanja i ekonomske stabilnosti . Mi smo za Kosovo čiji je strateški cilj evropska integracija", kazao je Ljimaj.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side