18.08.2018 Beograd

Ljajić: U Vladi nema različitih mišljenja o potrbi pregovora sa Prištinom

Ljajić: U Vladi nema različitih mišljenja o potrbi pregovora sa Prištinom Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da u Vladi Srbije nema različitih mišljenja o tome da li je potrebno pregovarati sa Prištinom i ocenio da Srbija zna šta hoće i šta može da postigne u tim pregovorima.

"Mislim da aposlutno nema nikakvih disonantnih tonova da je rešenje potrebno i da je potrebno pregovarati. Treba dati apsolutnu podršku našem timu...", rekao je Ljajić gostujući na Radio - televiziji Srbije.

On je kazao da u Vladi Srbije "postoje različiti pogledi o kosovskom pitanju", što je ocenio kao normalno, jer ministri dolaze iz različitih političkih stranaka, kao i da je poziv za unutrašnji dijalog motivisan time da svaki "značajniji subjekat u ovom društvu" kaže šta misli o rešenju tog pitanja.

"Problem nastaje kada ne znate šta hoćete, a Srbija sada zna šta hoće. Dosad je govorila šta neće, a sada zna i šta može", ocenio je Ljajić.

Dodao je da je Srbija prvi put izašla sa predlozima koji nisu "zakucani" ni najbolji a kako je ocenio, "niko na kraju ni ne zna šta će od toga sve biti", navodeći da Srbija nije sama u tom procesu.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side