07.12.2017 Beograd

Ljajić: Državi vezane ruke kada je reč o izručenju dvoje radikala

Ljajić: Državi vezane ruke kada je reč o izručenju dvoje radikala Foto: Zoran Raš
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da Srbija ne može ništa da uradi po pitanju izručenja dvoje poslanika Srpske radikalne stranke Hagu, zbog važeće odluke domaćeg suda.

"Vezane su ruke da se bilo šta tu učini i preduzme, dok god postoji odluka domaćeg suda da nema uslova za izručenje...Ako hoćete da poštujete odluke sudova, morate se ponašati na takav način, bez obzira da li vam te odluke u određenom trenutku odgovaraju ili ne", rekao je Ljajić u intervjuu za Radio slobodna Evropa koji je objavljen danas.

Sjedinjene Američke Države pozvale su juče na zasedanju Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija u Njujorku, vlasti Srbije da sprovedu nalog Haškog tribunala za hapšenje članova Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjerice Radete, optuženih za nepoštovanje suda.

Upitan kako se oseća jer se haški osuđenici dočekuju kao heroji u regionu Ljajić je rekao da je to situacija u skoro svim zemljama regiona i da njegova generacija "taj proces pomirenja" neće dočekati.

"Svako je ukopan u neko svoje viđenje ratova '90-tih godina. Presude Tribunala potpuno se različito tumače. Nema ni objektivnosti, to su uglavnom emocije i strasti, a ni emocije ni strasti nisu nikada bile dobar saveznik ni u politici a pogotovo u ovakvim stvarima", rekao je Ljajić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side