Linta: Vlada Srbije ne snosi krivicu za Šešeljeve istupe
25.11.2014 Beograd

Linta: Vlada Srbije ne snosi krivicu za Šešeljeve istupe

Linta: Vlada Srbije ne snosi krivicu za Šešeljeve istupe Foto: Medija centar
Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta smatra da je skoro usvajanje deklaracije o Šešelju u Hrvatskom saboru pokušaj da se srpskom državnom rukovodstvu nametne odgovornost za Šešeljeve izjave, iako je svima jasno da Vlada Srbije ne snosi nikakvu krivicu za njegove javne istupe.


"Deklaracija ima za cilj da Hrvatsku predstavi kao državu koja je ispunila sve uslove pre ulaska u Evropsku uniju i zbog toga sebi daje za pravo da Srbiji deli lekcije kako mora da poštuje demokratske standarde i vladavinu pravo što je vrhunski cinizam", navodi Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da brojne činjenice potvrđuju da se u Hrvatskoj masovno krše ljudska prava srpskih povratnika i prognanih Srba, a da je pravosuđe pristrasno i etnički motivisano.

Linta je pozvao poslaničke grupe u Hrvatskom saboru da deklaracijom osude antisrpsku manifestaciju koja se svakog 4. avgusta održava u mestu Čavoglave, pored Knina, povodom obeležavanja, kako kaže, zločinačke akcije "Oluja".

U mestu Čavoglave, kako je naveo, jedanaesti put zaredom okupilo se više od 100.000 ljudi u organizaciji pevača Marka Perkovića Tomsona, među kojima su mnogi nosili zastave, kape i druge rekvizite sa simbolima zločinačke Nezavisne države Hrvatske.

Na skupu su se, kako kaže, mogle čuti pesme "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati..." i druge, zatim se skandiraju ustaške parole kojima se širi mržnja prema svemu što je srpsko.

Linta posebno poziva poslaničke grupe u Hrvatskom saboru da deklaracijom osude ratnog zločinca Darija Kordića, bivšeg predsednnika HDZ-a BiH i potpredsednika Hrvatske Republike Herceg-Bosne, koji se ove godine obratio prisutnima u Čavoglavama i rekao da je to veličanstven skup te da su Čavoglave putokaz kojim bi trebalo da ide Hrvatska.

Dario Kordić, kako kaže LInta, je letos pušten iz zatvora nakon izdržane dve trećine kazne od ukupno 25 godina zatvora na koliko ga je zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima osudio Haški sud.

autor: VV izvor: Tanjug
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side