Lider vojnog sindikata tvrdi da nije rekao da su loše instalacije uzrok požara
11.05.2020 Beograd

Lider vojnog sindikata tvrdi da nije rekao da su loše instalacije uzrok požara

Lider vojnog sindikata tvrdi da nije rekao da su loše instalacije uzrok požara
Predsednik sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejan Pavlović negirao je danas da je medijima izjavio da je do požara u bungalovu u Surčinu u kojem živi najverovatnije došlo zbog loše instalacije na rasveti koja se nalazi pored tog smeštaja.

"Najodgovornije, pod moralnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da ja - Dejan Pavlović to vatrogascima nisam rekao i da takvo pisanje tabloida vidim kao nečiji pokušaj da se istina o tome ko je zapalio kuću nikada ne otkrije, već da se ja kao predsednik sindikata i podoficir Vojske Srbije moralno oblatim", naveo je Pavlović u pisanoj izjavi.

Pavloviću je bungalov u Surčinu izgorio oko 1.45, u noći između subote i nedelje, a pojedini tabloidi naveli su da je on rekao vatrogascima da je do požara najverovatnije došlo zbog loše instalacije na rasveti koja se nalazi pored bungalova.

"Zahtevam da gore navedeni tabloidi demantuju napisano, ili ću biti prinuđen da svoj ugled branim preko nadležnih sudova", rekao je on.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudili su medijski tretman svog kolege i upitali kome je u interesu da bezobzirno blati život čoveka koji je u par minuta požara izgubio sve.

"Podsećamo da je Ministarstvo odbrane juče zatražilo da se svi uzdrže od nagađanja o uzroku požara dok je istraga u toku, međutim, to je očigledno samo floskula, budući da se uzrok požara već utvrdio od strane stručnjaka iz režimskih tabloida i njihovih po običaju 'neimenovanih izvora'", dodaje se.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side