Er Srbija od 17. decembra leti iz Kraljeva za Beč
04.12.2019 | 10:01h ► 13:32h Beograd

Er Srbija od 17. decembra leti iz Kraljeva za Beč

Er Srbija od 17. decembra leti iz Kraljeva za Beč Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Kompanija Er Srbija najavila je da od danas počinje prodaju karata za letove izmedju Kraljeva i Beča, a prvi let sa aerodroma "Morava" ka austrijskoj prestonici biće obavljen 17. decembra.

"Letovima iz Kraljeva, Er Srbija proširuje svoju ponudu. Aerodrom 'Morava' postaje naš treći matični aerodrom u Srbiji i on je namenjen pre svega putnicima iz regiona Zapadne Srbije i Šumadije. Posle pokretanja linije za Beč, putnici mogu da očekuju i uvodjenje redovnih letova za Grčku", rekao je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Nacionalna avio-kompanija leteće iz Kraljeva ka Beču i Solunu na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga redovnog vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

Istaknuto je da će linija za Beč funkcionisati tokom cele godine, dva puta nedeljno tokom zime i tri puta nedeljno preko leta, dok će linija za Solun biti sezonska, sa dva leta nedeljno tokom leta.

Er Srbija će ka obe destinacije iz Kraljeva leteti tri puta nedeljno regionalnim ATR72 avionom.

 

Let Er Srbije sa aerodroma Morava otkazan iz bezbednosnih razloga

Let "Er Srbije" za Beč sa kraljevačkog Aerodroma "Morava" je otkazan, jer aerodrom ne ispunjava uslove za bezbedno sletanje i poletanje aviona, objavio je danas list "Danas".

Let, na novootvorenoj liniji za Beč, koji je trebalo da se obavi juče, bio je najavljen kao prvi na prvoj u nizu subvencionisanih linija, kojom država pomaže opstanak domaće aviokompanije sa 3,32 miliona evra, piše "Danas".

List podseća i da je pre dve nedelje Vlada Srbije objavila u službenom glasniku svoju odluku po kojoj će se u periodu od 1. decembra ove godine do 31. decembra 2021. godine tri puta nedeljno obavljati subvencionisani redovan avio-prevoz na liniji Kraljevo-Beč-Kraljevo.

Direktora Aerodroma "Morava" Dragana Bugarinovića, koji je nedavno tvrdio da aerodrom ima dozvolu za sletanje i poletanje aviona, demantovala je Vlada Srbije koja je objavila da je odobrila Ministarstvu odbrane 155 miliona dinara za dodatne radove na aerodromu, ukazao je "Danas". 

Kako je objašnjeno, radovi su bili nužni da bi se dobila dozvola Direktorata civilnog vazduhoplovstva za dužunu piste, letenje u uslovima smanjene vidljivosti i aktiviranje sistema svetlosnog obeležavanja Aerodroma "Morava".

Povodom otkazanog leta nisu se oglasili ni Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ni zvaničnici Kraljeva i "Er Srbije", kao ni Direktorata civilnog vazduhoplovstva, piše "Danas".

autor: SA, VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side