LDP predlaže prelaznu predizbornu vladu da bi se sprečio bojkot
30.08.2019 Beograd

LDP predlaže prelaznu predizbornu vladu da bi se sprečio bojkot

LDP predlaže prelaznu predizbornu vladu da bi se sprečio bojkot Foto: Novi magazin/SA
Liberalno demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića predložila je da se problem najavljenog bojkota izbora reši formiranjem prelazne predizborne vlade u kojoj bi učestvovali i vlast i opozicija.

 


Dnevnik Blic piše da je taj predlog, u jučerašnjem razgovoru bivših poslanika Evropskog parlamenta Eduarda Kukana i Knuta Flakenštajna sa predstavnicima vlasti i opozicije, izneo poslanik LDP-a Nenad Milić i, kako taj list saznaje, predlog će predsednik stranke Čedomir Jovanović lično izneti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Stav LDP-a je da je bojkot izbora ozbiljno ruiniranje zemlje i Milić je dvojici diplomata preneo ideju kojom bi takav scenario mogao da se predupredi", navodi izvor Blica u tekstu u kome se naglašava da Evropa nije za bojkot.

Ideja LDP-a je da se šest meseci pred izbore formira prelazna vlada u kojoj bi bile i opoziciona stranke.

"Kako u okviru Saveza za Srbiju (SzS) u parlamentu nije Stranka Slobode i pravde (ŠP), ali jeste DS, ne bi bila prepreka da oni delegiraju nekog iz ŠP u vladu", piše dalje Blic i dodaje, pozivajući se na svoj izvor, da bi učešće uzeo i LDP jer bi time kao podnosilac predloga preuzeo odgovornost.

"Sve bi bilo unapred precizirano, resori podeljeni", navodi izvor Blica napominjući da je jedna od glavnih primedbi opozicije da je kampanja funkcionerska, a na ovaj način bi to bilo sprečeno i opozicija bi mogla da ima kontrolu u izbornom procesu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side