10.01.2018 Beograd

LDP: Odustajanje od izbora prilika za rešavanje kosovske krize

LDP: Odustajanje od izbora prilika za rešavanje kosovske krize Foto:printscr
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da odluka da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora može imati smisla ako Srbija iskoristi sledeću godinu za rešavanje pitanja od kojih presudno zavisi budućnost zemlje, poput kosovskog problema.

Jovanović je u saopštenju dostavljenom medijima ocenio da je odluka o odustajanju od vanrednih parlamentarnih izbora očigledno izbor lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića protivno interesima naprednjaka, ali da je taj potez u interesu Srbije i njenih građana.

"Odlaskom na još jedne vanredne parlamentarne izbore samo bismo poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo", naveo je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je ocenio da ova godina mora biti iskorišćena "da u partnerstvu sa Zapadom unesemo stabilnost u region, rešimo kosovski problem kroz sporazum Beograda i Prištine koji donosi trajni mir i za Srbe i kosovske Albance, i učinimo sve da se smire tenzije u Bosni i Hercegovini prema kojoj imamo posebnu obavezu".

"Takođe, moramo raditi na prevazilaženju međusobnih podela u društvu, koje prete da unište potencijale ove zemlje i njenu budućnost. Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja, dobili smo priliku da svim ovim problemima krenemo u susret i to se ne sme prokockati zbog ličnih ratova i frustracija kojih je prepuna srpska politika", navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je predsedništvo SNS odlučilo večeras da se uz beogradske izbore ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, jer je to u nacionalnom i državnom interesu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side