Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu
09.04.2020 Beograd

Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu

Lazović: Vučić u političkoj kampanji, građani i opozicija u karantinu Foto: Beta/Medija centar Beograd
Aktivista Inicijative na davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da, uprkos opštoj opasnosti od koronavirusa, režim sprovodi političku kampanju kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacija "Aleksandar Vučić izašao kao spacilac".

"Umesto da u ovom trenutku svi budemo posvećeni borbi protiv zaraze, vidimo da je predsednik Srbije svim silama u kampanji. On je svaki dan na televiziji, on upravlja Vladom, ne treba mu Skupština, on je doktor, policajac, televizijski voditelj...", rekao je Lazović, za novi broj nedeljnika NiN.

Lazović je naveo da je glavna odlika političkog života Srbije ostala ista - "a to je potpuna otmica države od strane SNS".

"Nakon nelegalno uvedenog vanrednog stanja Vučić je postao jedini akter na političkoj sceni, dok su građani i cela opozicija u karantiru", rekao je Lazović.

On je rekao da će inicijativa razgovarati sa svim organizacijama koje su proglasile bojkot izbora i analizirati stanje nakon završetka neposredne opasnosti.

"Vlast ozbiljno srlja u ponor diktature i pitanje je kako će naša demokratija izgledati kada se završi pandemija", naglasio je Lazović.

"Inače, sve političke organizacije, organizacije civilnog društva, brojni eksperti, pa čak posredno i sama vlast, složili su se da izborni uslovi nisu fer. Nepristajanje većine opozicionih organizacija na lažirane izbore i proglašavanje bojkota, značajan je korak da se stanje promeni", dodao je Lazović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (3) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.04.2020, 18:08h Zdravko (1)

    Opozicija nikad slobodnija...! Kad nije bila u karantinu, nije nista korisno i pametno uradila, a sada ne bira sredstva, obmanjuje i izmislja gore od vlasti, a i dalje je bez programa i neusaglasena.

  • 9.04.2020, 17:56h Didro

    Za prvo dvoje ste verovatno u pravu, ali za trece, opozi iju, nikako! Opozi ija je odavno pustena slanca, slobocna i ujeda sve i svakoga. Nem ovde sintera za nju! Steta.

  • 9.04.2020, 13:21h Miroslav (2)

    Beograde, ne davi Srbiju !!!

enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side