Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije
01.08.2020 Beograd

Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije

Lazić (Udruženja javnih tužilaca): Uprava da saopšti zašto istražuje NVO i medije Foto: Pixabay.com
Uprava za sprečavanje pranja novca treba da saopšti na osnovu kojih sumnji je tražila prikupljanje podataka o nevladinim organizacijama i novinarima, ili će, u suprotnom, dodatno urušiti poverenje u institucije koje je i sada nisko, ocenio je Radovan Lazić, predsednik Upravnog odbora Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije.

On je, gostujući na N1, dodao i da tabloidi u suprotnom dobijaju materijal za diskreditovanje pojedinaca i organizacija na spisku koji je nedavno procureo u javnost "a da se na kraju možda sve i završi bez epiloga".

"Mnogi koji su na spisku upravo su poznati po tome sto su javnost upoznali sa brojnim aferama, pa ovo može da stvori utisak da se radi o osveti prema tim ljudima", rekao je Lazić i dodao da je većina navedenih na spisku prepoznata po "kritičkom odnosu prema vlastima, zalaganju za vladavinu prava i otkrivanju koruptivnih pojava".

Lazić je ocenio da je dobro da se u slučaj uključio i Zaštitnik građana, ali da će efekti toga zavisiti od toga kakav će epilog imati ceo slučaj, kao i da se boji da će ovo dodatno urušiti kredibilitet države u pregovorima sa EU.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side