Kurti: Hoti u Vašingtonu potpisao pristupanje Kosova Četvrtoj Jugoslaviji
27.09.2020 Priština

Kurti: Hoti u Vašingtonu potpisao pristupanje Kosova Četvrtoj Jugoslaviji

Kurti: Hoti u Vašingtonu potpisao pristupanje Kosova Četvrtoj Jugoslaviji Foto: PrtScn
Bivši premijer i lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ocenio je da je premijer Kosova Avdulah Hoti u Vašingtonu prihvatanjem inicijative o stvaranju mini Šengena u stvari potpisao pristup Kosova "Četvrtoj Jugoslaviji".

Kako prenosi RTK, Kurti je komentarišući dogovor o mini-šengen zoni izjavio je da će kosovski Albanci i Albanija u "Četvrtoj Jugoslaviji" biti samo potrošači srpske robe i da će se nadati naplati putarine od srpskih kamiona.

"Kosovski Albanci i Albanci, u toj 'Četvrtoj Jugoslaviji', biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će dobiti putarinu od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni", rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim rečima, kosovski premijer Avdulah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Kosovo učinilo Srbiji od posleratnog perioda.

"Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svetom. Decenijama srpski predsednik nije išao u Belu kuću", kazao je on.

Kurti je ocenio da loše upravljanje pandemijom košta Kosovo, i da će prema procenama u najoptimističnijem slučaju 12 odsto građana ostati bez posla, dok će, u najpesimističnijem slučaju ako dođe do drugog talasa, taj broj rasti na 40 odsto.

"Vlada ne predstavlja nikakve mere niti planira da se izbori sa velikom ekonomskom krizom, već suprotno, povlači nerazumne poteze utičući na Fond penzijske štednje. Ovaj rizični korak ne pomaže ljudima jer većina ima malu penzijsku ušteđevinu... Ova akcija samo ima za cilj da Vladi otvori put za krađu penzijske ušteđevine", rekao je on.

Govoreći o unutrašnjim stranačkim izborima, Kurti je rekao da je deo tog procesa završen.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side