14.09.2017 Beograd

Kuburović: Vlada Srbije će dati garancije za Ratka Mladića

Kuburović: Vlada Srbije će dati garancije za Ratka Mladića Foto: Beta / Saša Đorđević
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će Vlada Srbije dati garancije za puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji haškog optuženika Ratka Mladića.

Ona je novinarima u Palati Srbije rekla da bi davanje garancija uskoro trebalo da se nađe na dnevnom redu sednice Vlade Srbije.

"Poštujući zahtev porodice i branilaca generala Ratka Mladića, Ministarstvo pravde je pokrenulo procedure za davanje garancija kako bi se Mladić pustio na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji", rekla je Kuburovićeva.

Ona je dodala da je to ministarstvo prethodno prikupilo neophodna mišljenja o tome, kao i da nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za osobe koje su u pritvoru Haškog tribunala.

"Do sada smo poštovali ono što je bilo garantovano. Verujem da će i ovog puta biti na pozitivan način odgovoreno braniocima i porodici generala Ratka Mladića", rekla je ministarka.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 18.09.2017, 07:58h Naravno, naravno...

    "...da će Vlada Srbije dati garancije za puštanje na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji haškog optuženika Ratka Mladića." ... - Naravno - na račun građana Srbije koji u elitne bolnice mogu, kad su bolesni, samo mesecima posle "zakazivanja" koje su izvršili stojeći satima u redovima pred šalterima domova zdravlja i bolnica i klanjajući se nervoznim i besnim činovnicama iza stakla tih šaltera...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw