13.10.2017 Beograd

Kuburović i Fratini o izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa

Kuburović i Fratini o izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa Foto: Beta / Ministarstvo pravde
Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem o predstojećim izmenama Ustava Srbije u oblasti pravosuđa kao i o jačanju mehanizama za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kako je saopštilo Ministarstvo pravde, Nela Kuburović je tokom razgovora navela da će na osnovu Sporazuma o saradnji tog ministarstva i Finansijske policije Italije, koji je nedavno potpisala u Rimu, srpski tužioci i predstavnici policije pohađati obuku iz oblasti finansijskog kriminala.

Ona je dodala da je u Rimu razgovarala sa predstavnicima Visokog saveta pravosuđa Italije o njihovim iskustvima u vezi sa obezbeđivanjem nezavisnosti i odgovornosti sudstva, a koja će kako je ocenila, biti od značaja prilikom izrade nacrta izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa.

Franko Fratini je ocenio da su potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva pravde Srbije i Finansijske policije Italije, kao i činjenica da Rim snažno podržava Srbiju na njenom putu ka EU, pozitivni signali za Brisel da je Srbija iskreno posvećena evrointegracijama.

Fratini je dodao da izmene Ustava Srbije moraju da obezbede istovremeno nezavisnost i odgovornost pravosuđa.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Festival Srpske Trpeze
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side