Kuburović: EU treba više da ceni napore Srbije u unapređenju pravosudnog sistema
04.12.2019 Beograd

Kuburović: EU treba više da ceni napore Srbije u unapređenju pravosudnog sistema

Kuburović: EU treba više da ceni napore Srbije u unapređenju pravosudnog sistema Foto: prtscr ytb
Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je danas da je dosta urađeno na unapređenju pravosudnog sistema Srbije i da EU treba više da ceni napore koje je Srbija postigla u prethodnom periodu.

Kako se navodi u saopštenju, Kuburović je na sastanku sa ambasadorom Holandije u Srbiji Žilom Arnoom Bešurom Pluhom navela da je ostalo još dosta toga što treba da se uradi u unapređenju pravosudnog sistema Srbije.

Kuburović je dodala da su Ministarstvo pravde i Vlada Srbije uvek spremni za korekcije i bolje definisanje zakona tamo gde je to potrebno i istakla da je ministarstvo izradilo Predlog izmena Zakona o borbi protiv korupcije.

Izmene tog zakona ogledaju se u delu koji se odnosi na ponašanje funkcionera tokom političkih kampanja, upravo po preporuci Misije OEBS-a u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji.

Kuburović je istakla i da Ministarstvo pravde vodi računa o inkluzivnosti prilikom izrade strateških dokumenata i zakona.

Ambasador Pluh je ukazao da je Holandija spremna da nastavi da pruža podršku i pomoć Srbiji na njenom putu ka EU.

On je ocenio da su učinjeni pozitivni koraci u okviru evrointegracija, posebno od strane Ministarstva pravde, ali da je potrebna puna implementacija strateških dokumenata i zakona.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side