Krov suda u Gračanici pao na starački dom i deo kontejnerskog naselja
12.11.2019 Beograd

Krov suda u Gračanici pao na starački dom i deo kontejnerskog naselja

Krov suda u Gračanici pao na starački dom i deo kontejnerskog naselja Foto: pixabay
U popodnevnim časovima, usled jakog vetra došlo je do urušavanja krovne konstrukcije sa novosagrađene zgrade Osnovnog suda u naselju Padalište u Gračanici, koji je potom pao na obližnji objekat Staračkog doma i kontejnerskog naselja. U tom incidentu nije bilo povređenih, saopšteno je iz opštinskog Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu, prenosi Gračanica online.

Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike Staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni, navodi Gračanica onlajn.

Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na Starački dom napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu.

Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije još uvek su na terenu.

Predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, nalazi se na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike Staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja na Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.

"Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljudi, koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove", kazao je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma, Dejana Jovanovića za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna. Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici obezbedio je Sudski savet iz Prištine, koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

autor: JU izvor: N1
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side