Krkobabić: Zadatak nam je da sprečimo seobe
20.08.2019 Beograd

Krkobabić: Zadatak nam je da sprečimo seobe

Krkobabić: Zadatak nam je da sprečimo seobe Foto: Beta / Miloš Miškov
Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić rekao je da je zadatak njegovog tima da "spreči postojeće deobe i buduće seobe", saopštio je danas njegov Kabinet.

"Naš zadatak je da idemo po Srbiji, strpljivo i mukotrpno udružujemo i mirimo, sa željom da vratimo narod Srbije svojim korenima, da sprečimo postojeće deobe i buduće seobe, da nam ljudi ostaju ovde", rekao je Krkobabić na manifestaciji "Dani srpskoga duhovnog preobraženja" koju je juče otvorio Despotovcu, tokom posete toj opštini sa saradnicima, članovima Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

Dodaje se da je "na skupu, održanom u prepunoj sali Narodne biblioteke, Krkobabić sa kopredsednikom Nacionalnog tima i predsednikom Akademijskog odbora za selo SANU, Draganom Škorićem, potpredsednikom tog odbora Milovanom Mitrovićem, političkim analitičarem Vladimirom Goatijem, fudbalskim stručnjakom Milanom Živadinovićem, rukovodstvom opštine i zadrugarima Pomoravlja razgovarao o uslovima za život koji bi zadržali mlade na selu".

Škorić je "izrazio zadovoljstvo što Akademijski odbor daje svoj praktični doprinos u oživljavanju sela Srbije kroz akciju Kabineta ministra Krkobabića '500 zadruga u 500 sela', te se tako konačno mogu videti i neki plodovi napora koje ovaj odbor već osam godina sa svojih 25 akademika i univerzitetskih profesora ulaže da nađe rešenje za to pitanje".

"Učinićemo sve da nam mladi ostanu, ali ćemo biti zadovoljni i ako uspemo da njihov odlazak smanjimo u što većoj meri", rekao je Goati.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić zahvalio je Krkobabiću na poseti i dodao da će ova opština aktivno učestvovati u svim projektima koje država uz pomoć nauke i struke realizuje.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side