Krizni štab predložio odlaganje Egzita, organizatori pozdravljaju preporuku
21.05.2020 Beograd

Krizni štab predložio odlaganje Egzita, organizatori pozdravljaju preporuku

Krizni štab predložio odlaganje Egzita, organizatori pozdravljaju preporuku Foto: Beta/EXIT festival
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je upućena preporuka organizatorima "Egzita" da se taj festival, koji je trebalo da se održi u julu, odloži za avgust ove godine, a organizatori te manifestacije su tu preporuku pozdravili.


Brnabić je u Novom Sadu izjavila da je na sastanku Kriznog štaba preporučeno da se taj festival ne otkazuje zbog pandemije korona viursa, već da se odloži jer se u avgustu očekuje mirna situacija u celoj Evropi.

Organizatori "Egzita" u saopštenju su naveli da je to dobra vest jer, kako pišu, malo ko se nadao da će epidemiološka situacija u Srbiji, kao i većini evropskih zemalja, tako brzi da se popravi.

"Ovo je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija", dodaje se u saopštenju.

Naglasili su da ostaje otvoren veliki broj pitanja, pre svega u vezi sa formatom manifestacije koji će biti dozvoljen.

"Ako bude potrebno, mi smo spremni da drastično smanjimo kapacitet festivala, kao i da ograničimo posetioce na domaću i regionalnu publiku. Nadamo se da će uskoro doći do sastanka na kome ćemo razrešiti sva otvorena pitanja i precizirati konkretne detalje u vezi sa mogućim formatom i organizacijom manifestacija u Srbiji ovog leta", navode organizatori.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja