Krivične prijave zbog napada na Malog, odbornike i policiju
18.07.2016 | 12:30h ► 12:50h Beograd

Krivične prijave zbog napada na Malog, odbornike i policiju

Krivične prijave zbog napada na Malog, odbornike i policiju Foto: Beta/Beoinfo
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije, na skupu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".

On je rekao da je policajac Ivan Džambić zadobio povrede po ruci i licu i da su mu polomljene naočare, kada ga udario transparent koji su nosili okupljeni i dodao da je policajac na snimanju glave u Urgentnom centru.

"On (policajac) tamo nije bio privatno, obavljao je svoj posao. Kada tužilaštvo bude ocenilo da li se radi o krivičnom delu mi ćemo videti da li ćemo podneti krivičnu prijavu", takođe je rekao Stefanović, na konferenciji za novinare.

Stefanović je kazao da su demonstranti prvobitno pokušali da spreče gradonačelnika Beograda i grupu odbornika da uđu u na sednicu Skupštine grada, a da su zatim, "kada to nije uspelo transparentima i motkama koji su bili zakačeni za transparente" fizički napali.

"Odbornici u Skupštini grada su fizički napadnuti, za to postoji bezbroj snimaka i nemoguće je negirati tu činjenicu", rekao je Stefanović.

On je dodao da je jednom policajcu pocepana uniforma.

"Više predmeta je bačeno na policajce koji su bili na obezbeđenju reda i mira ispred samog ulaza. Jedan od učesnika polivao je policajca neidentifikovanom tečnošću", rekao je Stefanović

On je ocenio da današnji protest nije bio miran i da je to bio pokušaj prebijanja  ljudi.

"Kada dođete da povredite nekoga, da ga udarite motkom u glavu, to ne može da se uporedi sa rušenjem nekih objekata", rekao je Stefanović.

On je dodao da je ljudima u izbornoj noći, tokom rušenja u Savamali, bila ograničena sloboda kretanja, ali da tamo niko nije vezivan.

"Ti ljudi nisu bili vezivani, ni u jednom trenutku, nijedan od njih. Nije bilo vezivanja, nije bilo batinanja, prema tim ljudima nije bila upotrebljena fizička sila da im se naškodi, njima je ograničena sloboda kretanja, to je krivično delo, biće gonjeni, ali ovde je udaren čovek motkom u glavu", rekao je Stefanović.

On je poručio svima koji žele da organizuju demonstracije da imaju prava na to, ali da ne mogu da se koriste nasiljem.

"Nasilje ne rađa ništa dobro u ovoj zemlji", rekao je Stefanović.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović negirao je danas da su učesnici protesta napali Malog već da su mu samo uručili "otkaz" i dodao da nije video povređenog policajca, da će reagovati kada pregledaju snimke.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side