Krivična prijava protiv Maje Gojković
20.11.2014 Novi Sad

Krivična prijava protiv Maje Gojković

Krivična prijava protiv Maje Gojković Foto: Beta
Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu podneo je danas krivičnu prijavu protiv funkcionerke SNS i predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković zbog ugovora koji je, dok je bila gradonačelnice Novog Sada, potpisala s Auto-transportnim preduzećem Vojvodina 2006. godine.

U saopštenju stranke se navodi da je prijava podneta jer je Gojković "sa predumišljajem sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodina" i time načinila štetu budžetu Novog Sada i građanima u iznosu od 400 miliona dinara.

Dodaje se da je šteta "za sada" 400 miliona, jer su u toku postupci koji bi mogli tu štetu uvećati i do 1,4 milijardi dinara.

"Za razliku od Srpske naprede stranke koja krivične prijave podnosi bez osnova i slušajući brojne partijske potkazivače, krivična prijava protiv Maje Gojković zasniva se na odluci Suda", piše u saopštenju.

DS je upozorila da iako je EU označila ovaj predmet kao najveću aferu u Srbiji, do sada nije pokrenut proces, i dodala da ga je neophodno hitno pokrenuti i kazniti sve krivce, s obzirom na dužinu trajanja sudskih procesa za dalju naplatu štete.

"Sramne svakodnevne optužbe na račun Vlade Vojvodine, neće promeniti činjenicu da SNS one za koje je Sud utvrdio da su kršili Zakon, postavlja u sam državni vrh, ne bi li ih tako abolirala od odgovornosti i spasila krivičnog gonjenja", dodaje DS.

DS tvrdi da je Maja Gojković u manadatu gradonačelnice Novog Sada, sa suizvršiocima načinila niz štetnih dokumenta na osnovu kojih ATP Vojvodina dobija sporove, da je prihvatila "pismo o namerama" i garantovala investitoru monopolski položaj, te da su tada donešena rešenja o zabrani rada stare autobuske stanice.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side